Musik-, dans- och teater-show

Idag bjöds det på show i skolan. Treorna redovisade sin  i form av en show för hela vår skola. Alla var jätteduktiga och det var en salig blandning av olika karaktärer. Folk som vanligtvis inte brukar vara med i skol-showerna. Det är kul att se tycker jag. Här är ett par bilder. Fler kommer imorgon.


Kan man ha mer otur!

Idag skulle våran skoltidning komma! Vi skull hämta den vi 2. Det var helt bestämt!

Men så får vi veta att en av maskinerna som aldrig någonsin stannar och som aldrig har stannat. Den har gått sönder och stannat. Precis när Frizon var i den så alla papper förstördes. Så idag blev det ingen tidning!
Det ska beställas nya papper och en gubbe från Tyskland ska komma och laga den nedrans maskinen. Sen kanske vi kan få Frizon. Möjligen på tisdag någon gång.

Kan man ha mer oflyt än vad våran klass har haft de senaste åren?

Skulle väl passa bättre med en bild där jag är sur.
Men det är ju snart studenten och då ska man vara glad!


Imorgon ska Frizon vara klar!

Jag sitter och pillar på min utvädering över vårt extremt duktiga tidningsarbete och imorgon ska resultatet komma. Om allt har gått som det skulle på tryckeriet. Det ska bli kul att få hålla vår alldeles egengjorda Frizon i handen.

Om jag får säga det själv så har SP07ME lyckats väldigt bra!!

Så mycket tid som vi lagt ner på den. Här får ni ett smakprov. Vår skoltidning, Frizons, framsida. Tada!!
Kolla även www.frizononline.se

Ps. Framsidan av Bea

Vackert väder och grus som skvätter

Både idag och igår har det varit helt fantastiskt väder. Var ute och gick typ hela dagen igår och idag följde jag med Nicklas och fotade lite när han körde cross.

Men fasen så läskigt det var. Det kändes som jag skulle bli påkörd när som helst, för i kameran såg han ut att komma så mycket närmare än vad han var. Jag var rädd så gott som hela tiden och det blev väldigt mycket grus i skor, hår och ansikte.


Kan Dee's snygga välgörenhets-tröjor!

Illustration: Therese (Jag)

När jag säger Kan Dee vet väl alla vem jag pratar om, Sandra som hon heter. Det är ju tjejen som gör tröjorna med sitt eget målade tryck. Om ni inte vet vem det är kolla in hennes blogg Kan Dee Drawings eller kolla KanDeeShop och köp kanske en tröja.

Nu gör hon ett sammarbete med Gatubarn.nu och har gjort tröjor med trycket Helping Hand. Om man köper en sådan tröja går en viss del av pengarna till gatubarnen i Latinarmerika. Hur fin idé är inte det. Det är kul när människor verkligen gör något för att förändra och förbättra våra orättvisor.

Så jag kände mig på lite extra bra humör och hyllar Kan Dee med en illustration. :D

Ledig-bara-chilla-dag!


Idag är jag ledig från skolan vilken är mycket skönt! Inställd natur och jobba hemma från svenskan. Inte för att torsdagar är en såndan jobbig dag för mig.

Så idag ska jag pyssla om mig lite sitter med ansiktsmask och ska nog ta ett bad sen. Synd att man inte kan doppa sig i poolen ännu. I Vimmerby snöar det fortfarande, vart försvann våren? Någon som vet?
Ska nog ta mig en tur för att lämna lite CV också, vill ha ett jobb. Annars kommer jag nog vara lite lätt rastlös hela sommaren.

Dags att skölja av ansiktsmasken. :)

Vårsolen byttes mot ett snötäcke?

Från humlor och lite skön vårsol till snötäckta påsklijlor. Vart gick det snett?


Är det bara jag som ser snö eller drömmer jag?
Liten chock man fick när man vaknade och det låg snö på backen. Nyss hade vi vår och se blev det vinter igen. Är det fler ställen än Vimmerby som fått en köldknäpp?

Snart är vår skoltidning Frizon klar!

Jag sitter med provexemplater av vår skoltidning, Frizon, i min hand. Det är fortfarande en del som behöver fixas, men nu är det bara finslipandet kvar. Sen är den klar!

Vi har nog alla (i vår medieklass) glott sönder våra ögon på tidningen och det blir väl så. Tror inte jag behöver läsa tidningen när den väl kommer. Men som vår lärare sa: "Om man inte är sjukt trött på tidningen när den kommer ut, då har man inte lagt ner tillräckligt med tid." Och det stämmer nog bra det!

Snart ska vi trycka Frizon! Om inte allt går fel så blir det på tisdag. Sen är det bara en vecka och så ska den vara klar. :)


UKM, sång, dans och bild

Igår kväll satte jag mig på en buss till Oskarshamn för att kika på UKM, Ung Kultur Möts. Det är ungdomar i alla åldrar som får visa upp sina talanger. Det bjöds bland annat på sång, dans, konst och en o annan dikt.

Var där och kikade på Adelinn som spelade med Maks(?). Hon sjunger lika vackert som alltid. Men jag som hade hoppats på att höra dem sjunga Thåströms låt Fanfanfan blev besviken. Istället blev det Melissa Horn vilket också är väldigt bra. Beatrice i min klass ställde ut sina foton och det var en salig blandning av det mesta.



Tävlingsbidrag, tema djur

Jag upptäckte att Carolina har en fototävling på sin blogg. Temat är djur.
Kolla in den du med och lämna ett bidrag. Hennes blogg hittar du här.

Säg gärna vad ni tycker?

Dagens...

  • VILL HA: Balklänning
  • KLÄDSEL: Randig tröja och jeanslegging + concerve
  • FRISYR: Uppsatt
  • LÅT: Joshua Radin - Only You
  • PLANER: Utflykt till Linköping
  • SAKNAD: Pengar ;)
  • DUMMASTE: Magont
  • MISSLYCKANDE: Att vela hit och dit om det ena och det andra
  • DROG: Låtar men Melissa Horn
  • KÖP: Köttbullar och potatis
  • GODIS: Kinder Maxi!
  • HUMÖR: Förväntansfull
  • CITAT: "Jag får suga på den i camen" (Felle hörde en aning fel)
  • ROLIGASTE: Camen citatet

Bild på Felle. Ser nästan ut som vi har varit i Frankrike och vänt.



Veckans blogg blev...

Jennsiii.blogg.se!!

Grattis Jennie, du kommer nu vara länkad i min meny i en veckan!! :)

Bilden är klickbar, och du kommer till Jennies blogg.

Tonåringar som gör en egen tidning!

Jaaa det är vår lilla mediaklass jag pratar om. Nu har vi slitit i några veckor med att färdigställa vårt alldeles egna  nummer av Frizon! Den börjar ta sin form och är så gott som klar bara småpillet kvar. Men vi var ändå tvugna att skjuta upp trycktiden en vecka. Men bättre att det blir noga gjort än att vi bara slänger in allt i all hast.

Det ser bra ut men jag har nästan stirrat mig blind på pharagrafstyles, linjering, rättlänkade bilder och rättstavning och allt annat som hör till att skriva och layouta. Kanske fattar du ingenting av vad jag snackar om, men det är så när man är så inne i något. Då babblar man ut och tror att alla förstår.

Jag tror det kommer bli en riktigt bra tidning till slut. Hoppas att resten av Vimmerbygymnasiums elever kommer gilla den!

Illustration: JAG


Resereporter för Solresor

Sugen på att åka utomlands för att blogga om din resa? Kika då in hos Solresor för nu har du chansen att bli deras resereporter under en vecka. Då bjuder de dig och dina medresenärer på en oförglömlig resa.

Det går ut på att du ska dokumentera din resa med text och bild. Berätta om hotellet du bor på, utflykterna du gör, stämningen på stranden, den goda maten och det vackra landskapet.

För att vara med behöver du ha:
En blogg, en laptop och en digitalkamera!

Efter som jag älskar resor och äventyr, världen och andra kulturer så är det här en dröm för mig. Man kan ju alltid hoppas på det bästa. Kanske blir det en resa i sommar även om jag inte vinner det här. :)

Blir man tröttare av att sova längre?

Ibland tror jag att ju mer jag sover desto tröttare blir jag på dagen sen. Fast att sova 4 timmar per natt gör mig inte heller speciellt pigg dagen efter. Undrar om det finns någon forskning om att sova för länge? Att sova för lite vet vi är dåligt för hälsan. Man kan vara vaken max 3 dygn i streck sen dör man tydligen. Jag kanske borde börja gå upp tidigare och inte sova bort hela dagarna. Hoppas jag kan hålla det här nu.

RÖSTA GÄRNA PÅ MIG (NR 3) SOM VECKANS BLOGG
KLICKA HÄR



Mitt nya favorit-armband!

Jag måste bara säga att jag älskar mitt armband som jag fick av min bror med familj när jag fyllde år! Det har blivit min nya favorit och jag kan matcha det till vad som helst! Älskar det! Handbojarmandet och den vita klockan. Det är det som sitter på mina armar jämt, jämt, jämt!

Update: Armbandet är från Cocoo.se

...och jag är medveten om muständerna. :P


Vårkänslor!

Idag är en sån dag som det bara skriker vår!

  • När skinnjackan åker på!
  • När jag ser min första humla och fjäril. (vilket var idag)
  • När man inte fryser längre.
  • När gruset finns överallt och ingenstans. Allt som låg på snön/isen ligger nu på marken och jag är lika rädd för att halka varje gång gruset kommer fram.
  • När solbrillorna åker på.
  • När man längtar till sommaren och vet att den är påväg!
När är det vår för dig? Har du något speciellt vårtecken?

Etui från Libress mer än en bind-burk!

Skrev tidigare att jag hade fått ett paket ner i brevlådan. I hittade jag två små etui från Libress. Så nu kan jag gå med ett etui i handväskan som på reklamen. Funkar perfekt att ha annat än bindor i. Pengar, hårspännen finns ju tusen användningsområden! Visst är de snygga? ;)



Nu ska vi på Hajk!

Idag blev det hajk med ett härligt gäng ungdomar inklusive mig! Det blev en aning spontant för min del. Vi klämde in oss i bilen med nerpackad fika och en filt. Destinationen var Kvilleken (Rumskullaeken) och Norra Kvill. Men det hela slutade på en stor sten på en göslad åker! Mys på svinigt hög nivå!


Alfred tog tag i ratten och styrde oss mot okända äventyr.


Vi hälsade på en av Sveriges kanske Världens äldsta ek. Rumskullaeken.
Han hålls ihop med remma den stackarn för att inte falla samman.

Vid den stora eken bodde det vilda djur!


Så efter att ha letat och upptäckt att vi inte kunde ta oss till Norra Kvill hamnade
vi på en sten för att inta vårt efterlängtade fika!

På stenen Paulina, Linnea, Cicci och Alfred. Inga kort på mig sorry. :P

Mitt första paket!

Kom precis hem från dagens hajk med alltid lika underbart sällskap. Utan bra sällskap blir det ingen bra Hajk! (bilder kommer)

I alla fall när jag kom hem låg det ett fint lite paket i brevlådan! Som var till mig för en gång skull!
Nu ska jag äta sen får vi se vad som var i paketet!


Veckans bloggare, dags att rösta!

Nu har jag valt ut deltagarna till veckans blogg. Dags att börja röst. Ni får rösta hur mycket ni vill och på hur många olika bidrag ni vill! Rösterna räknas nästa söndag (den 11/4) klockan 20.00. Lycka till!

För att rösta ,lämna en kommentar med namn eller nummer på den du tycker ska bli veckans blogg. :)

1. Jennie


2. Ellen



3. Petter


4. Rebecca


5.Sötavarelser

Elmia

I helgen var åkte jag lite spontat till Jönköping och gick på Elmia för första gången i mitt liv. Kände att man måste ha varit där en gång i sitt liv i alla fall. Det var fullt med folk och en massa fräna bilar. Får se om jag åker tillbaka till Elmia nästa år.



RSS 2.0