SPANIEN here we go!


Jag sitter här och funderar på vad jag glömt att packa ner. Är det något jag glömt? Eller det är det väl alltid? Imorgon sitter jag på planet mot Spanien. Det ska bli så skönt att komma iväg på lite semester. Känns som jag hoppar från ena resan till den andra. Det gör mig inget, att vara hemma i denna småstad gör mig rastlös. Dags att peppa spanien!

Så var sommaren över


Sommaren drar sig mot sitt slut. Det är kallare och det känns i luftet att hösten är påväg. De som varit hemma över sommaren flyttar och börjar skolan. Det regnar oftare. Och så var sommaren över, men mina minnen har jag kvar.

Saker som hänt
 • Jag har skrattat som aldrig förr
 • Jag har varit ledsen som aldrig förr
 • Jag har spelat väldigt mycket kubb
 • Jag har varit i Stockholm och hälsat på min vän
 • Jag har sminkat en kille
 • Jag har fotat studenter
 • Jag har haft mina allra första planerade modell-foto-session
 • Jag har varit på Malmöfestivalen
Saker som kommer att hända
 • Jag ska åka till Spanien en vecka
 • Jag ska se Blue Man Group

Malmö - Nu kör vi!

Helgen är slut och jag har kanske vilat upp mig efter Malmöfestivalen. Det har varit bland de roligaste veckorna i mitt liv och jag har skrattat så jag fått kramp i käkarna. Dagarna har varit fyllda med bra musik, trevligt folk och extrema skratt. Finns inte mycket att klaga på och äntligen fick jag min festival för denna sommar. Och på onsdag drar jag iväg till Spaninen.

Så här har ni min vecka under Malmöfestivalen i bilder

Vi åkte men tog oss bara till bensinstationen innan Rikard fick motorstopp.

Gjorde konstiga miner

Åkte roliga karuseller som snurrade högt upp i luften

Macke kom och jag blev en adopterad syster till honom

Spelade sanning och konsikvens

Såg många bra konserter: Melissa Horn, Lars Winnerbäck, Johnossi, Perikles, Pascal, Maskinen, Familjen, Helt Off, Band of Horses och såklart Oskar Linnros och många fler.

Mer fula miner...

... och vi gjorde fula miner samtidigt som vi var på bra konserter
Väntade på bussen varje dag

Vi träfffade Sean Banan

Blev ihopflätad med min nya bror
Vi skrattade av lycka

Saknar redan all denna närhet som varit

En vecka har gått sen jag skrev på bloggen sist. Jag har varit på festival och datorn var så gott som bortglömd. Det har varit helt underbart. Malmö är underbart och festivalen fantastisk. Men mest saknar jag vännerna som jag bott ihop med. Vi har varit som en familj, ett kollektiv och nu är jag tillbaka i mitt eget rum och de andra har flyttat bort till andra städer. Igår var en extremt sorglig dag och det var en ledsam stämning. Men nu blickar vi framåt till något nytt och har ett gäng med sköna minnen från denna sommar och festival.

De som gissade rätt i min lilla gissningslek:
http://moathemoses.blogg.se/
http://jlunde.blogg.se/
http://musicrecord.blogg.se/


Illustrerar jag igen?

Jag sitter faktist i denna stund och illustrerar. Det var länge sen sist jag använde mig av Illustratior för att skapa något kreaktivt. Det är inte det bästa jag gjort, mitt tålamod är inte vad det en gång var. Det är en inspirerande bloggerska som jag sitter och målar. Tycker bilden är grym, kunde helt enkelt inte låta bli. Den är i varje fall inte klar än och jag har mycket att stå i nu innan jag drar till Malmö.

Dags att:
 • Dammsuga & torka golv
 • Tvätta
 • Packa klart
 • Skriva ut spelschema
Ha det bra, ni kan ju klura lite på vem bloggerskan är som jag illustrerar. Tre slumpade som gissar rätt få en länkning i nästa inlägg. DEAL?

Börja skolan eller börja på något nytt

För många har skolan redan dragit igång, andra har kanske en vecka kvar innan de går genom korridorerna. Jag själv börjar inte skolan varken idag, imorgon eller om en vecka. Visst tycker vi alla att  sommaren är skön, man är fri och ledig. Inga läxor och inga plikter. Det är alltid motigt att gå tillbaka till de grå korridorerna, träffa lärarna som överöser en med läxor. Men tänk efter... Det är väl rätt bra i skolan ändå?

Allt man missat på sommaren får man höra i skolan
Äntligen får man träffa vänner som man inte vanligen umgås med, de som varit bortresta kommer tillbaka. Att varje dag få träffa folk som gör att man blir glad och känna gemenskapen i klassen. Skoldagar och läxor som håller en sysselsatt under den råa hösten. Utflykter och studieresor man gör. Man lär sig något nytt varje dag och nu menar jag kanske inte någon nödvändig information. Det händer alltid något om dagarna när man går i skolan. Det ska man ta vara på och skapa fina minnen.Jag tog studenten, men saknar skolan

I Juni i år tog jag studenten, hela mitt sista år på gymnasiet längtade jag innerligt efter att den dagen skulle komma. Studentveckan och allt bus som den har att erbjuda och så kom dagen och jag tog studenten med mössa på och tusen blommor kring min hals. Dagen efter blev allt bara tomt. Nu nästan 3 månader senare hade jag faktiskt gärna börjat skolan igen. Jag saknar det där som bara finns i skolan. Tryggheten, vännerna, det interna i klassen. Gymnasiet har varit bland den roligaste tiden i mitt liv. Visst har jag haft mina duster jag också, varit stressad, gjort bort mig och inte satsat så bra på vissa ämnen. Men sånt tar man sig igenom och det mesta kan jag se tillbaka på med ett leende.

Jag saknar redan min gamla Media-klass och Vimmerbygymnasium. Det är ett avslutat kapitel, det sista kapitlet på en bok. Den preliminära skoltiden har nått sitt slut. Jag har nu en ny bok att börja fylla med minnen, upplevelser och som kanske gör mig lite klokare på vägens gång. Just för tillfället är sidorna blanka, men jag är snart igång med något nytt som tar mig framåt.

Så ta vara på skoltiden för förr eller senare tar den slut.


Malmöfestival - en vecka är jag borta

På fredag drar jag till Malmö, på äventyr, till något nytt. Jag och Felicia bränner peppande skivor som ska spelas hundra gånger om på vägen ner i 30 mil. De är blandade med band som kommer till Malmöfestivalen, vi har våra egna interna favoriter och massa annat bra som ska göra att humöret är på topp hela resan.


Jag har röstat på mina favoriter till årets Rockbjörn!

Vem blir årets kvinnliga/ manliga liveartist? Årets konsert? Årets utländska/ svenska låt? Det är dags att rösta till Rockbjörnen!

Det är första gången jag röstar till Rockbjörnen, jag kände att det var dags nu. Vilka som skulle få min röst var ett enkelt val i alla kategorier. Jag behövde knappt tänka efter. Så nu tycker jag att, om ni vill såklart, ni också röstar på era favoiter.

Klicka på bilden för att kunna lägga din röst!

Cecilia före/efter


Modell: Cecilia Stolt, Foto: Jag

Även om bilden kanske är helt okej direkt när man tagit den så med lite redigering blir det faktiskt bättre. Jag fotar mina bilder i RAW-format. Det gör att bilderna blir lite grå och dassiga precis när man tar dem. Sedan redigerar jag dem i CameraRaw och lägger skärpa och fixar det sista i Photoshop. Resultatet blir mycket mer i min smak!

"Även om ett sekel går så ska jag alltid vänta på vår tur"

Jag har sett honom, Oskar Linnros. Han är precis lika snygg som jag föreställt mig, konserten var grym. Jag kunde till och med tänka bort alla fulla och jobbiga 15-åringar som förmodligen inte var där för att lyssna på musiken.

Nästa vecka får jag se honom igen! Fy fan va skönt!

Oskar Linnros i Linköping

Ååh jag längtar! Oskar Linnros spelar i Linköping, äntligen ska jag få se honom. Det har varit ett antal tillfällen denna sommar som jag kunde ha sett honom men inte gjorde det. Denna gång smiter han inte undan. Kanske springer jag upp på scen och ger honom min kärleksförklaring eller så bara friar jag direkt... eller så kanske jag inte vågar. ;) Jag får nöja mig med rösten, looken och att få vara ganska så nära i alla fall.

Dags att fota lite till en planerad ny bloggdesign.Cecilia Stolt


Modell: Cecilia Stolt, Foto: Jag

För ungefär en vecka sen gjorde jag en utflykt med två av min vänner. En fick stå modell och den andra var assistent. Det blev en fullfjädrad modellfotografering, jag klantade mig lite med exponeringen på några av bilderna. Men det är sånt som händer. Jag fixade styling och make-up på Cicci och tycker hon blev riktigt snygg. Inte alls så som hon brukar se ut, men det passar henne galant. Vad tycks?

Liseberg: Karuseller, kaniner och möss!

Som tidigare berättar var vi iväg till Liseberg. Det har blivit av en tradition en sommar kan inte gå utan att jag åker till Göteborg för att leka av mig i karusellerna på Liseberg.

Händelser denna Lisebergs-resa:
 • Åka massor med karuseller, allt gånger 2 typ
 • åkte till och med Sagostlottet två gånger, superskönt att vila fötterna där. Mys!
 • Matade möss med Popcorn, sweet!
 • Kollade på fågelungar
 • Åt på MrBurger
 • Gick Spökhuset Gasten och kissade nästan på oss
 • OCH! Satt i Lisebergs-kaninens knä
Vi var som små barn hela dagen, galet.

Felicia och jag fick sitta på varsitt knä hos Liseberg-kaninen.

Mys i Västervik!
Igår tog jag bussen rätt så impulsivt till Västervik för att mys med Adelinn. Jag fick sitta bredvid en alkoholist som åt kyckling och bjöd på cider. Lite rädd var jag på vägen dit, men jag överlevde ju. I Västervik gick vi runt i hamnen och njöt av det fina vädret och åt på Donken, plockade ihop det sista i Adelinns lägenhet. Så hon är nu redo att flytta. Det blev en mycket sen buss hem och jag höll mest på att somna men vaknade då busschaufören nästan körde på ett rådjur. Blev visst min första bildbomb också. Vi tog så mycket fina kort som jag såklart är tvungen att visa. :D

Skönt när det händer något om dagarna.

Det har hänt mycket de senaste dagarna nu. Först Liseberg och så var jag iväg till Västervik för att hälsa på min fina vän Adelinn. Uppdateringar kommer, har även lite bilder från plåtningen med Cecilia som ska redigeras. Det är skönt när det händer något om dagarna. Nu ska jag hämta paket från hm!

Göteborg och Liseberg med fina vänner

Jag förbereder mig på Liseberg om en kvart drar vi ut på vägarna. Det är sagt att det ska regna och det gör mig inget för en gång skull. Det kan vara mysigt att åka karuseller när regnet öser ner. Bara de håller karusellerna igång hela tiden. Ett besök på spökhuset är även ett måste. Nu drar jag!

Äkta planerad Foto-shoot!

Nu har jag hållt i min allra första, äkta och planerade foto-shoot. Cecilia agerade modell, jag hade till och med en egen assistent, Ina, som höll reflexskärmen. Det var nytt och kul. Får se när nästa gång blir. Jag har redan smitt lite planer.

Nu fixar Cicci och jag till oss, för ikväll ska vi ut på nattklubb och dansa loss. Ha en bra kväll!

Smakprov från plåtningen

Modell: Cecilia Stolt, Foto: Jag
Utrustning: Nikon D80 + Nikkor AF 50/1.8d + reflexskärm
Inställningar: s1/250 f2,8 ISO250


Det växer så att jag hör det knaka


När jag fotade mig själv senast upptäckte jag en upptäckt! Mitt hår börjar bli riktigt långt, precis som jag vill att det ska bli. Det växer och jag kan nästan höra hur det knakar. Det ska bli lite längre men det är på god väg snart har jag lika långt hår som för cirka 2-3 år sedan.Här har vi håret från 2007/2008. Först var det långt och fint, sen fick jag den briljanta idén att klippa det ganska så väldigt kort på grund av slitenhet. Det fick jag sota för. Så nu sparar, sparar och sparar jag för att få tillbaka den där gamla frillan som jag hade för så länge sen. Jag kommer närmare mitt mål.

5-års kalasFörutom att jag låg i sängen till ungefär halv 5 tiden igår så var jag iväg på mitt brorsbarn Tyras 5-års kalas. Tjejen börjar bli stor och nu kan hon skära tårtan helt själv. När de andra barnen lekte med öppna presenter satt jag och Tyras lillebror Ralf och målade teckningar. Jag hade inget emot att måla eller bli målad på såklart. Busfrön!

Det har blivit en stor familj hos min bror nu. Man kan ju undra om jag själv kommer ha tre barn vid 30 års ålder? Det låter ganska otroligt i mina öron just nu i alla fall.

I have NO clue what date it is in the summer

Regn, moln och mer regn. Det är väl inte över nu, sommaren. Det är ju trots allt augusti lite mer sol borde väl sommaren ha att bjuda på. Det var så skönt när man kunde slappa i poolen hela dagarna och vara ute hela nätterna utan att frysa.

Nu sitter jag fullt påklädd och tittar ut på grå himmel. Hoppas det klarnar snart. Håll tummarna med mig.


Självporträtt: Såhär kul kan man ha när det regnar

Det regnar och är ruskigt rysligt ute. Vad passar bättre då än att ha en lite inomhus foto-shoot, med sig själv denna gång. Så det är vad jag har sysselsatt mig med idag. Det blir inte ofta som jag själv kommer med på bild eftersom det så gott som alltid är jag som håller i kameran. Ni här på bloggen kanske börjar undra hur tusan jag egentligen ser ut. Där av har jag lekt lite framför kameran ida och det blev nog ingen riktigt seriös bild. Tänkte ändå jag skulle, på liten begäran av Micha, visa upp mig hur jag ser ut nu för tiden.

STOCKHOLM III: hemfärd, Smultronstället och socker-kick

Vår lilla semester drog mot sitt slut, men än så länge hade vi bil resan hem kvar. På vägen gjorde vi ett stopp på glassrestaurangen Smultronstället. Vi beställde varsin megastor 100-kronors-glass och åt till vi trodde vi skulle spy. Efter det var hemresan extremt rolig, Åse somnade i baksätet medans Felle och jag sjöng allsång och dummade oss hela resan hem. Ibland kan man inte undgå att älska socker-kickar!


Två glassiga tjejer, Åse och Felicia, och på bilden under våra enorma glassar.


...Och såhär ser glassen ut efter någon timme. Inte lika aptitlig längre kanske.


Sex and the City - Marathon!Jag måste vara den ända tjejen i världen, NÄSTAN, som inte sett Sex and the City. Jag visste knappt vad det var försen filmen kom. Jag såg filmen och efter det fick jag ett sug efter att se hela serien. Men det är inte försen NU som jag kan göra det. Ludde har lånat ut boxen till mig! TACK!

Under regniga dagar blir det SATC-Marathon i mitt lilla rum. Den som vill är välkommen att göra mig sällskap! :D

FRÅGA:
Ser du på Sex and the City-serien?

They know how weird you are and they still choose to be seen with you in public


Vi fortsätter vår sommar med kubb, kubb, kubb. Sommaren är inte över än och jag vill njuta in i det sista. Vädret kanske inte är på topp längre. Det ska inte stoppa oss att känna sommarkänslan, jag är ju för en gång skull ledig.

RSS 2.0