Reser land och rike

Nu drar jag till Malmö och bor ett tag för att fira nyår i Danmark! Hoppas ni får det bra och ett Gott Nytt År! :D

Min Julafton

Min julafton firas traditionellt hemma hos mormor år efter år och även detta år.

...Mormor fick en ny frisyr

... Gojjan var glad att det var jul

... Öppna julklappar

...Gosa med söta Maja

...Äta julmiddag med släkten

... Jag var allmänt förkyld och seg, men njöt av julafton ändå!

God Jul


Idag är det Julafton så jag önskar alla bloggläsare en riktigt trevlig och god jul. Här har vi bara myst idag, kramat hästar, kollat på kalle anka och ätit gott. Proppen till spisen gick så det vara nära att det fick bli McDonalds istället för julmat. Det hade väl varit en jul man aldrig glömmer. Men vi löste det till slut och nu är hela familjen mätt och belåten.

Julafton i förväg


Modell: Lina Angeling, Foto: Jag

Min syster är hemma såhär till jul och imorgon åker vi mot Eskilstuna till mormor för julaftonsfirande. Jag och min syster Lina umgås hela dagarna nu för sen vet man ju inte när vi ses. Vi tog en promenad i vintervädret och fotade lite. Ikväll är vi hemma och firar jul med familjen Hasselkvist/Angeling. Systerar och bror med barn och fru och mamma och pappa.

Eld-show i Vimmerby

Idag på Vimmerbys gator kvällstid bjöds det på eld-show. Det är minsann inte bara Thailand som kan det där med att jonglera och spruta eld. Var några brudar från Hultsfred som showade och värmde upp med lite eld i vinterkylan. Jag tycker såna här eld-shower är riktigt kul att kika på eller jag gillar ju alltid när det händer något.

Felicia Gustafsson - Röd


Modell: Felicia Gustafsson, Foto: Jag

Har ju ännu inte visat bilderna jag tog på Felicia för ett bra tag sen Här får ni ett smakprov av vad som skedde inne i fotostudion. Hon blev romantiskt röd med en ros i handen. Alltid lika vacker. Det är ett nöje att fotografera min kära vän, så full av energi. Att fota människor är underbart och aldrig förutsägbart.

Har dragit igång ett eget fotoprojekt, men jag håller det för mig själv ett tag till. Det har med studiofotografering att göra. En dag ska jag ha en egen fotostudio, så är det bara!

Vill bara ha mer av dig

Jaa, jag vill bara ha mer av dessa killar när jag ser dem! Visst gillar jag Bounce och andra dansgrupper som bjuder på riktigt mäktiga och spektakulära dansshower. Men dessa killar får enkla steg ihop med mysig musik att känns som något stort. Så himla goa! 12 killar i boxershorts kan det bli mycket bättre?


Bättre lycka nästa gång

Jag ska vara helt öppen och ärlig nu och säga att loppisen gick inte alls så bra som vi hade hoppats på. Jag har varken fingrar eller tår kvar, de frös nog fast i loppisståndet och för det tjänade jag 30 ynka spänn. Men även att det var kallt och vi frös så hade vi varandra. Det kanske inte var värt att stå 3 timmar i kylan men bättre lycka nästa gång och då kanske det är lite mer folk ute på stadens gator. Vad är väl en förlust när man kan ta en chans igen sen i vår.


Loppis med lite Jävlarannama!

Idag drar vi ut för att sälja våra gamla prylar på loppis igen. Det snöar, är kallt och vi får väl se hur länge vi orkar stå där på torget och frysa idag. Jag har dragit på mig understället och termobyxor för det kommer vara kallt. Men med lite jävlarannama får vi nog något sålt. Ta gärna en sväng förbi torget i Vimmerby och kolla våra grejer om ni har tid!

Mycket fritid, mycket julstök

Jag har nog aldrig i mitt liv julstökat så mycket som jag har gjort i år. Antingen börjar jag bli vuxen eller tycker kanske att det behövs julstämning eller så har jag bara mycket mer tid till att göra saker som att baka och julstöka.

Den här veckan har jag erfarit:
  • Fått senapsfrön över hela köksgolvet
  • luktat på en drös med olika konstiga julkryddor
  • bakat pepparkakor
  • skickat julkort
  • skållat mina första mandlar helt själv


Dag 7 - Några av mina favoritbloggar med beskrivning

Jag följer inte så många bloggar slaviskt. Eller det finns nog ingen blogg som jag följer slaviskt. Men jag har några som jag kommer tillbaka till med jämna mellanrum och två av dem är Nevnarien och LeLove.

Nevnarien
Bloggen Nevnarien drivs av Elin Kero från Jönköping. Det är en bild- och fotoblogg, som jag tycker ger mycket inspiration till resten av oss fotointresserade ute i världen. Hon vet hur man driver en bra blogg och får verkligen rätt balans mellan fotografin och vardagslivet.


LeLove

Jag säger bara såhär, men kan väl inte annat än älska LeLove. De underbara texterna om kärlek och vackra talande bilder. Jag finner inga ord, denna bloggen är bara underbar helt enkelt.


Dags att skicka julkort


Illustrationer: Jag

Jag har för mig att om man vill skicka julkort så är det denna vecka som gäller, om de ska komma fram innan jul. Visst det kanske känns omodert att skicka kort i jul nu när både mejl och mms finns. Men jag jag gillar ändå känslan av att ha ett handskrivet julkort i handen. De senaste två året har jag gjort mina alldeles egna julkort med bilder jag illustrerat eller fotat så tror jag fortsätter med det även i år. Skickar ni traditionella julkort?

Nu sitter jag och filurar på årets julkort... Bilden ovan är ett förslag.

Dag 6 – En Dagens-lista

Dagens väder: Extremt snöigt
Dagens humör: Kontig och seg i huvudet som om man inte hänger med sig själv.
Dagens saknad: Kramar!
Dagens vill ha: Ett nystädat rum?
Dagens låt: Welcome home, Son - Radical Face
Dagens kvällsplan: Kolla på Lucia i kyrkan
Dagens fundering: Ibland undrar jag om jag är helt normal?
Dagens citat:"Gårdagen är historia. Morgondagen blir en överraskning. Idag är en gåva."

Är jag helt normal? Eller en demon?


Tidigare inlägg:
Dag 1
Presentation av mig.
Dag 2Därför bloggar jag.
Dag 3Mina 3 största intressen.
Dag 4Mina framtidsvisioner.

Dag 5 - Min familj

Dag 6 - En dagens-lista

Tänd ett ljus och lys upp som Lucia


Nu har jag varit på mitt första Luciafirande i kyrkan som inte har varit genom skolan. Tyckte det var riktigt mysigt och man blir väldigt lugn och avslappnad av att lyssna på kören när de sjunger julsånger och se ljusen lysa.

Förresten är jag nominerad som Veckans blogg här. Lägg gärna en röst på mig :)

Klappat och klart


Idag ska jag sätta fart med mitt julklappspysslande, så att jag är klar innan Julafton. Ikväll är det luciatåg i kyrkan och jag ska dit och se min fina vän vara en av tärnorna. Har aldrig gått på luciafirandet i kyrkan tidigare så får se vad de har att bjuda på. Dags satta fart! Är ni klara med era julklappar än?

Förresten är jag nominerad som Veckans blogg här. Lägg gärna en röst på mig :)

Dag 5 - Min familj


Jag har inte riktigt ork idag för att blogga eller anstränga min hjärna. Jag kan ändå säga att jag älskar min familj. Alla inkluderade. Våran tröga humor, våra tjafs, våra semestrar, våra dagar i soffan framför idol, en middag med barn och barnbarn, ett barns tankar, att få kunna klaga, att bli utskälld, att få tips och kloka råd. Att veta att man blir älskad tillbaka för alltid.

Tidigare inlägg:
Dag 1
Presentation av mig.
Dag 2Därför bloggar jag.
Dag 3Mina 3 största intressen.
Dag 4Mina framtidsvisioner.

Dag 5 - Min familj

Dag 6 - En dagens-lista

Dag 4 – Mina framtidsvisioner

Jag kommer fälla ut mina vingar och flyga till ett varmt land, kanske bli bartender och träffa massor med människor, sedan reser jag vidare och backpackar i Nya Zeeland. Åker vidare på min resa genom världen till USA, börjar jobba på en tidning. Pengarna börjar rulla in och mitt namn kommer synas över världen. Jag reser jorden runt och skriver en bok om det. När jag blir gammal köper jag en fin villa i Colombia där jag flyttar in med en gammal vän, tills vi till slut dör tillsammans.

Men just för stunden, tar jag dagen som den kommer för jag hinner nog ändra mina drömmar tusen gånger. Texten är ett stycka av min fantasi som den är för stunden. Jag har mina riktningar i livet som jag strävar efter och jag vill hinna med en hel del på vägen också. Drömmar kan vara både stora och små.

 

Tidigare inlägg:
Dag 1
Presentation av mig.
Dag 2Därför bloggar jag.
Dag 3Mina 3 största intressen.
Dag 4Mina framtidsvisioner.

Dag 5 - Min familj

Dag 6 - En dagens-lista


Ska det vara snö, ska det vara överallt!

Även om jag är en sommarmänniska finns det dagar som jag verkligen gillar vintern och all den snö som den bär med sig. Speciellt om man kan spendera en dag i snön med Adelinn för då vet jag att det kommer bjudas på skratt. Även om vi bara var ute i mindre än en halvtimme fick vi snö över och under oss, utanför och innanför kläderna. Men det spelar ingen roll för vi hade kul!


Dag 3 – Mina 3 största intressen

Foto
Jag har nog under hela mitt varit intresserad av färg och form och av att skapa. Jag gillade att måla och pyssla som liten och det hänger fortfarande i. Jag köpte min systemkamera år 2008 och sen dess har den hängt vid min sida. Jag gillar att fota det mesta men jag tycker nog bästa om att fota människor, portätt och gärna moderiktiga bilder. Att kunna gestalta något vacker på bild är underbart.


Upplevelser
Att uppleva saker är det ett intresse? Jag älskar i alla fall att få komma ut hitta på saker, se saker, utvecklas. Att resa och uppleva är ett av mina stora intressen. Jag har som mål i livet att besöka alla länder minst en gång. Ett mål som jag vet kommer ta lång till att uppnå men det är ju fullt möjligt. Jag är inte den som säger nej när det är något kul på gång.


Skriva/Journalistik
Att skapa och vara kreativ är något jag alltid varit intresserad av. Ord, hur ord bildas, hur man sätter ihop meningar, förvränga så ord får en annan mening eller hitta på egna. Jag gillar att skriva men det är inte dikter och noveller under mer journalistiska texter som berättar om något verkligt. Att intervjua en person och få berätta för andra i text, dokumentera en händelse eller skriva ner mina egna tankar och funderingar till en krönika.

Tidigare inlägg:
Dag 1
Presentation av mig.
Dag 2Därför bloggar jag.
Dag 3Mina 3 största intressen.
Dag 4Mina framtidsvisioner.

Dag 5 - Min familj

Dag 6 - En dagens-lista

Ny färg, lite nyare känsla



Visst kan det vara skönt med förändring i måttliga mängder. Ibland stävar jag verkligen efter att det ska hända något. Var hos frisören igår och resultatet blev några klippta toppar och en ny färg. Nu känner jag mig lite fräschare. Jag hade velat ha lite mer röd i tror jag, men är helt klart nöjd. Får se om jag lägger i mer rött eller inte.

Dagar tillängnade godsaker

Det är inte lätt att hålla reda på alla dagar tillängnade olika bakelser, kakor och annat gott. Tur att det finns en kalender som man kan hålla koll när man får mosa i sig hur många kanelbullar, våfflor eller semlor man vill. Imorgon är det pepparkakans dag och det hoppas jag att ingen missat. Imorgon ska det bakas.


Fler dagar tillängnade godsaker:

16/2 Fettisdagen (semle-dagen)
16/2 Internationella pannkaksdagen
25/3 Våffeldagen
11/5 Negerbollens dag
6/6 Fruktens dag
3/10 Gräddtårtans dag
4/10 Kanelbullens dag
7/11 Kladdkakans dag
14/11 Ostkakans dag
9/12 Pepparkakans dag
18/12 Kakans dag

Kolla in fler av årets alla temadagar här.

Dag 2 - Därför bloggar jag

Min blogg startade jag som ett skolprojekt för att analysera och lära mig mer om att blogga och hur man skriver för att nå ut på ett bra sett på nätet. Jag gjorde en fotoblogg eftersom det är ett av mina störta intressen och nu har jag fortsatt med det.

Jag använder min blogg för att nå ut, uppdatera familj/vänner om mitt liv och främst visa upp mina bilder. Det är roligt när man kan få respons från andra utomstående på det man gör och sina intressen. Det är därför jag bloggar.

Tidigare inlägg:
Dag 1
Presentation av mig.
Dag 2Därför bloggar jag.
Dag 3Mina 3 största intressen.
Dag 4Mina framtidsvisioner.

Dag 5 - Min familj

Dag 6 - En dagens-lista

Spanien IIII


De "sista" bilderna från Spanien på alla tre flickorna har ni här. Visst är det skönt att veta att det finns varma länder, med skinande sol och härliga ständer, när man sitter hemma i vintermörkret. Tidigare bilder: Åse, Felicia, Angelica

Idag tog jag mitt slitna hår till firsörer för lite förändring. Vart kanske inte så stor skillnad som jag hade hoppats på eller hag jag redan vant mig? Lägger upp en bild i morgon på resultatet.

På g till frisören

Idag ska jag iväg till frisören och jag kan säga att det verkligen behövs. Var väl nästan ett halvår sen mitt senaste besök. Får se hur jag ser ut när jag kommer hem denna gång. Sitter och kollar lite referensbilder.

Dags för förändring..

Dag 1 – Presentation av mig

Basfakta
Namn: Therese Hasselkvist
Ålder: 19 år (födelsedag, 8 mars)
Bor: Vimmerby, Småland, Sverige
Intressen: Fotografera, träffa nya/gamla vänner, mysa, dansa... etc..
Relationsstatus: Singel

Onödig information
Jag hatar tomater
Jag har besökt 5% av jordens länder
Jag har ett gosedjur som heter Pölsa
Jag har en man i vår pool, han heter Jens
Jag har träffat Supermario
Jag har suttit i Lisebergskaninens knä
I somras satsade jag på en karriär som inlinesproffs, nu i vinter kanske det blir snowboard?

Är det något annat ni undrar får ni väl ställa en fråga..




Tidigare inlägg:
Dag 1
Presentation av mig.
Dag 2Därför bloggar jag.
Dag 3Mina 3 största intressen.
Dag 4Mina framtidsvisioner.

Dag 5 - Min familj

Dag 6 - En dagens-lista

7 days a week

Har sett att det är många bloggare som gör den här 7 days a week. Så jag tänkte att varför inte hänga på trenden. Utmaningen är som sådan. 7 dagar. Ett inlägg per dag. Ett ämne per inlägg.

Dag 1Presentation av mig.
Dag 2Därför bloggar jag.
Dag 3Mina 3 största intressen.
Dag 4Mina framtidsvisioner.
Dag 5Min familj.
Dag 6En ”Dagens”-lista. (Ex. ”Dagens planer, dagens outfit, dagens låt, dagens plus, dagens minus”.)
Dag 7 – Några av mina favoritbloggar med beskrivning.

Sällskapssjuk, jag?


Så har man varit ensam hemma ännu en helg. Diska, städa och skotta med jämna mellanrum. Visst blir det trevligare om man är två? Tråkigast att äta mat när man är själv hemma. Jag bjuder över allt och alla för att få lite sällskap. Har kommit in i en sån period då jag är väldigt sällskapssjuk.

Nyttigare lussebullar

Sponsrat inlägg av GI

Jag är verkligen inte den som behöver gå ner några kilon, snarare gå upp. Men visst skulle jag behöva äta mer hälsosamt och nyttigt. Fler än jag som känner så? Då är ju faktiskt GI-metoden ganska ypperlig efter som den inte klassas som en bantnings metod utan mer är en metod för att äta bra och ”rätt”.

GI handlar om att äta långsamma kolhydrater istället för snabba, vilket gör att man håller sig mätt längre och inte springer och småäter hela tiden. Helst ska man inte äta så mycket potatis och vanlig pasta. Där brister jag direkt, jag älskar pasta och skulle lätt kunna leva på det. Visst kan man ersätta det med fullkornspasta. Men det är ju inte riktigt samma sak.

Så nu när det är juletider börjar folk bli oroliga över figuren. Men enligt GI är julmaten inget stort problem. Julskinka, sill, lax och ägg kan man äta utan dåligt samveta. Det är risgrynsgröten och godiset som är de stora bovarna runt jul. Så tänkte tipsa om GI-smarta lussebullar.


Lite som ett bokomslag


Den här bilden får mig att tänka på en bok. Om kanske romantik och kärlek, drama och konflikter eller kanske ett komplicerat mord. "Logik tar dig från A till B. Fantasi tar dig vart som helst", citat från Albert Einstein

Första december, första luckan


Det är första december och nu får jag äntligen öppna första luckan i min fina chokladkalender.
Har ni någon egen kalender i år?

RSS 2.0