Mycket kan hända på en helg

Helgen är slut och det är redan tisdag. Det har varit ett mysigt, roligt och intensivt veckoslut. Som arbetslös blir det lätt att man inte uppskattar helgerna på samma sätt. Men denna helg var verkligen uppskattad med härligt höstväder och fina vänner. Här kommer i bilder en liten del av det vi gjort.

Åkte mot Jönköping i solnedgången

Hade med oss presenter; självlysande stjärnor

Kollade på utsikten

Flätade ihop Felles och Marcus hår

Lekte med ballonger

Sminkade oss

Tog en promenad i Stadsparken och gosade med fåren

Köpte något i en lite större storlek. Kommer bild på det senare

Roadtrip med bakverk


Till helgen bär på en liten roadtrip till Jönköping för att hälsa på Marcus aka Snorcus (som är mindre snorig denna gång). Tanken är att umgås till 100% eftersom vi ses så sällan, då gäller det att passa på. Vi ska hinna med att gå på bio, åka till någon park och fota, baka och gå ut och festa till Hakim och Knappen. Tror det kan bli en toppen helg.

Som tack för att få får bo i Mackes lägenhet så bjuder jag på muffinsarna jag bakade i förrgår. De kanske inte är lika goda som nybakade, men fina är de. Tycker dekoreringen blev jättefin för att vara första gången och gjort med plastpåse.

Bartenderskolan


Modell: Felicia, Foto: Therese (jag)

Det här är en av bilderna som vi tog i Spanien när vi reste iväg i augusti. Vi åkte ut till något mysko ställe med gigantiska kaktusliknande grejer, massa sand som stora läskiga gräshoppor. Tycker denna bild är mysig, gillar ljuset och Felle ser så himla lycklig ut.

Snart kommer Felicia hit då ska vi iväg och köpa kex, ost och lite frukt och till det tar vi varsitt glas vin, medans vi kollar på skräp-tv såsom Bartenderskolan. Visst är det väl underbart med meningslösa tv-program. Speciellt när man har någon att dela de meningslösa stunderna här i livet med.

Lusläser om olika kurser till våren

Jag har plöjt mig igenom ett antal av mina kataloger från olika högskolor och universitet och varit hos en studievägledare. Jag lusläser varenda kurs, för till våren SKA jag läsa något. Det är många kurser som låter intressanta, roliga och bra, hade jag tid och pengar skulle jag läsa allt som låter kul. Till exempel, retorik för journalister, Bildbehandling eller skissteknik med modell. Jag vet på ett ungefär vad jag vill läsa men det är svårt att hitta något som låter bra.

På fredag den 15 oktober måste jag ha bestämt mig för då är det sista sökdagen.


Ett kort i timmen #2: 07 10 2010

Dagarna flyter på lika snabbt som alltid tycker jag. Även att jag inte har så våldsamt mycket att göra om dagarna så får jag ju något gjort. Tänkte visa i bilder hur en meningslös och helt vanligt dag ser ut för mig. Jag sover rätt länge om morgonarna och om jag vaknar tidigt är Sex and the City alltid vaken med mig, träffar Felicia och letar reda på intressanta kurser och skolor. Sånt som mina dagar innehåller just nu.

Eller alla dagar ser inte likadana ut. Så här var det i torsdag i alla fall...

9.00

10.00

11.00

12.00

13.00

14.00

15.00

16.00

17.00

18.00

19.00

Loppis med knalle-anda!


Vi samlade på oss lite som vi inte behövde, la det på vinden ett par år och nu plockar vi fram det för att någon annan ska kunna dra nytta av våra gamla prylar. Felle och jag hade vår första loppis med blandade prylar och blandade känslor. Vi var de yngsta knallarna på hela torget men vi var nog dem med mest energi och gladast av dem alla. Saken är den att, även om vi stod upp 4 timmar i sträck och frös om fötterna så hade vi grymt kul och vi tjänade faktiskt en liten slant var. Så loppis blir det fler gånger.

Morgan Alling, författare, regissör eller clown?

Kom hem för en stund sen från en föreläsning med Morgan Alling. Jag har aldrig riktigt tänkt på vem han är. Han gjorde något radioprogram, eller var det barnprogram? Han var med i Let's dance och nu senast skrev han en bok. Jag gick i alla fall på föreläsningen och jag gillar Morgan Alling. Jag fick upp ögonen för den starka killen som faktiskt levt ett tufft liv, och han har ändå så stor glädje till livet. Jag vart till och med sugen på att läsa hans bok så därför blev det ett impulsköp av Morgan Allings bok Kriget är slut. Jag ser faktiskt fram emot att börja läsa den.


Vinden och letar loppis-prylar


Påpälsad med vinterjacka har jag tillbringat ett antal timmar på vinden idag. Där har jag letat, rotat och skrotat runt efter saker som Felle och jag kan sälja på Loppisen imorgon. Jo, vi hade nämligen försökt att tjäna några kronor på sånt som vi själva inte längre vill ha. Som man brukar säga: "Någons skräp en annans skatt". Eller något i den stilen.

Om du har vägarna förbi torget i Vimmerby mellan klockan 11 - 16 så kommer vi stå där. Kanske kan något av vårt skräp bli din skatt. (Nu är det ju inte skräp vi kommer sälja, men ni hajjar poängen)

Ny Vinterjacka


Foto & Modell: Jag
Utrustning: Nikon D80 + Nikkor AF 50/1.8f


Äntligen! Nu har jag köpt min vinterjack som jag haft uppmålad i huvudet; Grön och Parkas-aktig.
Jag drog ut med bilen i skogen för att få lite mer passande känsla till min "skogsmulle-jacka". Men jag skulle väl inte kalla mig själv för skogmulle. Jag är inget stort fan av skogen, men lite mysigt är det allt förutom alla dess spindlar som kryper runt överallt.

Ny design 3!

Nu har jag filat på min tredje design och denna gång blev det ännu rosare, lite blommigt och nästan någon slags romatisk feeling. Får se hur länge jag trivs med denna. Den kanske får mig att framstå som gulligare än vad jag egentligen är. Jag är väl inte det typen som är kärleksfull och slänger rosor omkring mig.

Så, VAD TYCKS?
Kanelbullens dag

Idag är det kanelbullens dag och det har väl ingen missat.
Jag hade en diskussion med en vän, Marcus, som också bakat bullar. När vi bakar bullar så finns våra mor-och farmödrar med i tankarna. Visst förknippar man dem med bullbak. Hos mormor eller farmor bjuds det alltid på bullar. Jag har aldrig riktigt kunnat träffa någon av min mor-och farföräldrar. Men om jag hade det hade de säkert bjudit på de godaste bullarna.

Nu är det jag som bakar istället, jag brände visst första plåten men resten flöt på som det skulle och nu blir det bulle och mjölk. Ska du eller har du bakat bullar idag?

Collage från när jag bakade bullarTre saker jag helst inte äter

Tomater
Då menar jag den stora sorten. Jag vet inte riktigt vad det är jag inte gillar. Det är helt enkelt äckligt med tomater, lukten, smaken, konsistensen. Men de där små som man köper i platslådor funkar helt okej, de är faktiskt nästan goda. En ny upptäckt är att jag gillar att äta varma tomater i exempel hamburgare och toast, funkar utmärkt. Annars ett stort BLÄ och jag får kväljningar om jag tuggar på en stor rå tomat!

Svamp
Jag är väl inget stort fan av skogen i sin helhet heller. Men svamp usch, hur kan man ens ha det i mat! Speciellt de där som man köper i grönsaksdisken som smakar jord. Min syster har dem i sallad och de smakar ju dynga. Tummen ner för svamp. Men plockade och smörstekta kantareller kan faktiskt tänkas slinka ner om jag är på rätt humör.

Lök
Det är det jag aldrig skulle få för mig att äta, det är inte gott någonstans. Visst småbitar i maten kan jag klara av men är de större än 1 x 1 cm så avlider jag. Eller jag äter förmodligen inget eller bara väldigt lite. Lök är helt enkelt inte för mig.


Nu är det ju så att jag i liten mängd äter av alla dessa saker. Mina smak”lökar” (blä) utvecklas. I sinom tid kanske jag kommer tycka de smakar gott? Det fanns ju en tid då jag inte åt ost, senap eller chili con carne. Nu slinker det enkelt ner. Vem vet om 10 år kanske jag äter tomat, svamp och lök.

Jag har förlorat 3D oskulden

Jag har blivit av med min 3D oskuld. Jag har nu sett Resident evil afterlife i 3D på bio. Det senaste och mest omtalade inom bio och tv-världen. Jag är lite senare i utvecklingen än vad de är i storstäderna som redan har visat nästan alla filmer i 3D, men så är det när man bor i en småstad.

Nu har jag gjort det. Det var inte så spektakulärt som jag trodde att det skulle vara. Jag störde mig mest på allt småflis, glassplitter och pistolskott som kom flygandes mot ansiktet. I övrigt tycker jag 3D är en cool effekt och även att det inte höll måttet på mina förväntningar, så kan jag tänka mig att gå på 3D-bio igen.

I reklamen kom även en förhandsvisning av SAW 3D i 3D. Den verkar helt fruktansvärd, sågblad och spjut och läskiga maskiner som känns som de ska krossa en. Den måste vara hemsk i 3D. Det är nästan så man vill se den, bara för att. Huuh, får se om jag törs.


RSS 2.0