Det händer inte mycket

Just för studen känns bloggandet avlägset. Det händer inte mycket mer än att jag jobbar varje dag och kanske att det dyker upp något att göra på eftermiddagen. Men annars händer det inte mycket så jag kör en dagens.

Dagens outfit: Flottigt hår, osminkad och stor skjorta
Dagens hetaste händelse: Suttit som ett frågettecken med min tjocka bok om webbdesign
Dagens kvällsplaner: Få en kram av Adelinn
Dagens väder: Regn


Fann en mobil i min sko på dansgolvet

Svängde våra lurviga på dansgolvet i Vimmerby i fredags kväll. Denna gång hände något som inte hör till vanligheterna bland discoblinkande lampor och dansande klackar. När vi rörde oss där på golvet upptäcker jag något i min sko och plockar upp en mobil!

Någon måste ha svängt om lite rejält och tappat mobilen rätt ner i min stövlett. Jag blev helt paff och lämnade den lilla mobilen till killen i baren. Hoppas den kom till rätta till slut.

Om nu mot förmodan den borttappade mobilen inte återfann sin ägare och ägaren av en slump läser detta gå till Chaplin och fråga efter den.


Att vika en origami trana


Mina söta tranor hänger över mitt skrivbord

Enligt den japanska legenden kommer den som viker tusen origami tranor att belönas en uppfylld önskan och även ett långt liv utan sjukdom och skada är utlovat.

Jag testade att vika en trana med hjälp av ett filmklipp på youtube och det var inte så svårt som jag trodde. Tycker origami tranor är väldigt fina. Nu har jag vikt två, kankse hinner jag vika tusen stycken innan jag dör och får en önskan uppfylld.

Gullringen-semlanJag bor några mil utanför Gullringen och har inte ätit Gullringensemlor än. Så idag tog vi saken i egna händer och åkte dit för att ta en fika. Så nu kan vi bocka av "att äta en Gullringensemla" från göra-innan-jag-dör-listan.

Egentligen är jag ingen semletok, vet inte om jag tycker det är gott. De är bökiga att äta och de är för stora bakverk för mig. Det blir lätt för mycket av det goda och det kan göra att de blir mindre goda, eller?

Novis när det gäller maskinjobb

Ännu en första dag på ett nytt jobb avklarat, känns som jag hoppar från många olika jobb nu för tiden. Som vanligt är jag alltid lika nervös inför dagen man ska börja jobba. Det är så mycket man inte vet, så mycket man måste lära sig. En så enkel sak som vart papperskorgen är blir svårt. Jag tor jag klarade mig bra trots mina förvirrade blickar. För första gången i mitt liv har jag nu stått vid en maskin och det var helt okej.

Alla är vi barn i början.


Min fredag - Drinkkväll

Bjöd hem några kära vänner och serverade färggranna drinkar, vissa godare än andra. Efter några supertrevliga timmar i soffan hemma i vårt vardagsrum, med lite spel och småprat, tog vi oss till Vimmerbys ända uteställe Chaplin. Besöksantalet måste varit extremt lågt men det gjorde att vi hade gott om plats på dansgolvet.

Kvällen/Morgonen avslutade vi i ännu en soffa, denna gång nerkrypta under ett spidermantäcke för att spela mario kart och halvsova lite. Vid femtiden tog vi den korta promenaden hem och somnade gott i sängen.


Foto: Michaela Evaldsson

Före & Efter: Adelinn


Modell: Adelinn Andersson Foto: Jag

Före:
Risig RAW-bild

Detta har gjorts:
- Ljusat upp och ökat kontrast
- Snyggat till hy och tagit bort irriterande hårstrån i ansiktet
- Förstärkt ögonfärg
- Skärpa

Ikväll ska det blandas färgglada drinkar


Min debut på Systemet hör nu till det förflutna och med mig hem fick jag tre små flaskor med olikfärgade curacao. Vilka jag kommer använda ikväll när jag ska bjuda några vänner på drinkar. Jag har plockat fram olika glas, ställt in isen i frysen och nu ska jag iväg och köpa konstiga juicer.

Känslan av att handla på Systembolaget första gången:

Det kändes som jag skulle snatta eller något, de misstänksamma blickarna från expiditerna, den tomma butiken och en nybliven 20-åring. Men jag gick fram till kassan, visade min legitimation, betalade för flaskorna med curacao och gick hem. End of story och mycket läskigare än så var det inte.

En betydelsefull dag

Idag är ingen vanlig dag för idag är det internationella kvinnodagen, fettisdagen, internationella pannkaksdagen och inte minst MIN 20-ÅRSDAG. Det är mycket som ska firas och jag firar med paket, en semla, en pannkaka och ett besök på systembolaget!

Åren går, igår satt jag och kollade igenom gamla album. Man hinner vara med om en hel del på 20 år. Så här har jag sett ut genom tiderna, en liten överblick.


Ella - blood on her hands

Pillar, filar, pular men det krävs fortfarande förbättring.
En dag för ett tag sen fotograferade jag Ella och rekvisitava var hjärta och massa blod. Än så länge känner jag inte att bilderna är riktigt som jag vill ha dem. Kräsen som jag är. Men ska det vara bra så ska det vara bra. Just nu ser de ut lite i den här stilen. Jag vill få känslan av gammalt gulnande foto från någon gång förr i tiden. Men som sagt lite mer pill i photoshop krävs.


Fick ett pengaträd på mitt kalas!

Delar av släkten kom hem till oss på lite kalas. Jag fick ett jättefint pengaträd av mina kära föräldrar som det växte hundralappar på, hoppas det blommar lika bra varje år. Vi åt gott och jag bjöd på efterrätten hallonpannacottapaj och så gjorde jag några färgglada drinkar och bjöd på medans vi kikade på melodifestivalen.


Gör en Hallonpannacottapaj

Nu står det en hallonpannacottapaj i kylen och håller på att stelna. Hoppas den blir god men det ser lovande ut. Hallonpannacottapaj är väldigt lik cheesecake och cheesecake är ju gott! Idag ska vi ha lite tidigt kalas firande för min del, fyller 20 på tisdag. Nu väntas bara kalasgästerna till klockan fem.


Italiensk buffé

Ska ut och äta fint ikväll. På Chaplin i stan är det Italiensk buffé som står på menyn och jag älskar verkligen allt som har med pasta att göra. För pasta är väl italienskt? Jag skulle i varje fall kunna leva på pasta alla dagar i veckan!

Min middagsdejt för kvällen är Micha och vi verkar ha en tendens att välja väldigt exotiska rätter när vi ska äta ihop. Först thailändskt i somras, sen indiskt i februari och nu italienskt. Vad blir härnäst?

Bilder från vår första middag ihop i somras, om man bortser från våra lunchlådor på jobbet.

Snart fyller jag 20!

Ingen har väl missat att på tisdag, den 8 mars, är det internationella kvinnodagen och i år är det även semledagen. Så att alla vet är det också min födelsedag och i år fyller jag 20! Jag går från tonåring till en 20+:are. Jag börjar alltså bli vuxen, eller?

På lördag bjuder jag på kalas, hade tänkt jag skulle koka ihop något litet bakverk att bjussa min kära släkt på. Men vet inte vad, kanske cheesecake, chokladmoussetårta eller bara en liten kaka? Jag vet faktiskt inte och det är ju imorgon. Kom gärna med förslag på något smaskigt som man kan bjuda på? Helst något som inte är supersvårt att göra.

Sjukt söt jag kan vara på bild ibland!

RSS 2.0