STOCKHOLM II: Bert, spindlar & allsång

Fyra trötta tjejer tog en lång sovmorgon, men vaknade av flygplanen som flög över lägenheten. Vi gjorde en extremt god frukost åter igen. Vi lockade fram vårt barnasinne och kollade på några avsnitt med Bert. Han är minsann lika rolig och trög som alltid.



Planerna för fredan var Skansen; spindlar och allsång. Det var härligt väder perfekt för att se på nordiska djur, leka med lemurerna som skuttade runt över allt och var intresserade av kameror tydligen. Jag tog även äntligen STEGET! Jag gjorde DET! Jag klappade SPINDELN! Jag har aldrig vågade det de tidigare gångerna på skansen. Jag har vågat klappa ormen, men Imse har jag låtit bli. Så denna gång tog jag mod till mig. Han var ju faktiskt rätt mjuk och skön ändå, på snudd till söt, NOT!



Klockan 8 drog Allsången igång, Stockholm i våra hjärtan. Det var sjukt mycket folk att trängas med och vi orkade inte ens göra ett försök till att ta oss fram bland alla galna turister. Vi satte oss i gräset en bit bort och njöt av musiken från Jonas Gardell, Christer Sjögen och Mando diao. När vi satt där på gräset och hade en skog av fötter och ben framför oss. Då fick jag en gnutta festival-känsla! Så underbart!



Tillslut åkte vi in till staden igen för att se solen gå ner bakom NK-huset.


STOCKHOLM I: Resa, flumma, shoppa

I söndags tog vi våra väskor packade den lilla bilen och åkte mot den stora stade Stockholm där vi besökte vår fina vän Ina. Tur det att vi fick låna GPS:en det var till stor hjälp när vi orienterade oss i Stockholms-trakterna. Även att resan var lång, regnig och inte gick det särskilt fort fram på vägarna, men lyckas vi alltid, på ett eller annat sätt, underhålla oss. Efter ett stop vid Nyköpingsbro och handlat lite godis så var blodsockret resten av resan.




På måndagen åt vi en hotelfrukost på hotell INA & ELIAS, de lånade till och med ut deras dubbelsäng till oss. På dagen var det dags för shopping. Jag höll i mina pengar medans de andra slängde med sina hej vilt i affärerna. När vi kom hem till lägenheten hade nog packningen fördubblats.



Skratta, garva, fnittra, flabba, det är vad dagen bjöd på. Läskiga damer som stäcker ut armarna och vill kramas, konstiga glasögon, hoppa i sängar, gunga mitt i natten och prata lite spanska med random people. En bra början på våra Stockholms-dagar.


Borta bra men hemma bäst, eller?

Nu är jag hemkommen från vår tripp till Stockholm. Det har varit tre fantastiskt bra dagar och vi har väl gjort något hela tiden. Det har bjudits på många skratt, mycket flumm och kanske att vi var något seriösa där emellan. Sitter och kollar igenom alla dessa bilder som ligger på kameran och då är det bara mina egna bilder.

Nu är jag hemma, de flesta är på Emmaboda, andra på Putte i Parken och resten jobbar. Vad ska jag kunna tänkas hitta på. Lite ångrar jag att jag inte tog det där tåget till Karlskoga för Putte och hans Park, men så kan det vara. Lika bra att blicka framåt för jag känner på mig att det kommer bjuda på andra äventyr!


Det bär av mot Stockholm

Nu drar jag iväg till Stockholm och är inte tillbaka försen på onsdag någon gång. Där ska jag och mitt crew (Åse och Felicia) hälsa på Ina som vi saknat massor. Hon spridde ut sina vingar och flög dit för en jäkla massa dagar sen. Nu ska vi återses. I planeringen mellan mys och umgänge har vi tänkt Skansen, Pride-festival, lite shopping, en fest och en båtutflykt. Vet inte hur vi ska hinna med men det låter kanon och jag vill vara framme NU!


Sista dagen på jobbet, hej arbetslöshet!

Sista dagen på jobbet var kommen. Det har gått fruktansvärt fort de här 5 veckorna. Micha bjöd på Frödinge-tårta till vårt avsked av vår lilla arbetsplats. Nu blir det något nytt, något ovisst och något som jag inte har en aning om vad det kan tänkas bjuda på.


Mellan fikapauserna jobbade vi såklart på lika bra som vi brukar och tidningen är nu helt klar. Tyvärr strulande sidan som vi laddar upp den på. Men den kommer nog snart.


Dagens tanke: Varför är det bara ETT örngott?

Har ni tänkt på det att man bara får ett litet futtigt örngott till kudden när man köper bed-set. När man handlar nya lakan och påslakan vill man ju kunna matcha hela sängen. Istället får man ta och blanda alla örngott man har. Hur inbjudande ser sängen ut då med typ en röd, en blå och en grön kudde. Är det bara jag som har det här "problemet", eller problem, i-landsproblem eller mer en fundering. Varför säljer de inte extra kuddfodral separat kan man ju undra? Det skulle lätta mitt huvud från kudden.

Så nu undrar jag ju om det är fler än jag som har dessa lustiga tänkar eller är jag bara på tok för trött idag att jag svammlar en massa. Tre timmars sömn bland mina olikafärgade kuddar är inte mycket, därför allt detta svammel.

Fråga:
Hur många kuddar har du i den säng?

Själv har jag tre och min panter Pölsa ;) Detta är Pölsa och han har bott med mig i källaren väldigt väldigt länge.

Tre dagar kvar till "semester"

Det är onsdag och halva veckan har gått. Det bara tre dagar kvar sen slutar jag och får semester! Så himla skönt det ska bli, då blir det en rejäl sovmorgon. Idag jobbar vi med tidningen och imorgon kommer den förmodligen ut som webbversion på Vimmelby.se. Vi har varit ute vid en sjö och fotat Mats, min arbetsgivare och chef, till hans ledare.


Här har ni honom the Boss! Och medans vi fotade fick han även sällskap. Två små trollsländor som ville ha en romantisk stund på Mats axel.

Emotionellt instabil

Trött och sliten, allt på en gång. Jag emotionellt instabil. Det slutar oftast illa.


Ps. Det har inte slutat med att jag dödade en fågel! Den låg på vår altan här om dagen.

Vimmerby, Semesterracet!

Stekande sol, dammande grus och en drös med glada människor. Det är så semesterracet ser ut denna sommar. Var på en snabbvisit igår, men kunde inte vara med från början. Jobb går före nöje, that's the rule. Tråkigt men sant. Racandet slutade ju inte försen vid 7 så hann se en hel del. Ikväll drar jag dit med mitt crew för att vara med och grilla och prata mer med glada sommarfirare.

Man kanske inte tror att jag är den typen som kollar på knöliga bilar och ser på när de blir ännu knöligare. Men jag tycker faktist att folkrace klarar underhålls-faktorn och med gott umgänge blir det ännu bättre. Jag har gått på folkrace sen i alla fall 4 år tillbaka. En dag varje år, det har blivit en lite tradition som vi har.

Har du någon gång varit på semesterracet?



Ibland är just nu

Ibland händer det inte mycket, ibland är just nu. Jag vill mycket mer. Om cirka en vecka kan jag göra något åt saken själv. Jag vill hinna med att sova. Och för tillfället är jag extremt sugen på att åka till Liseberg eller kanske Skansen, Kolmården vore ju kul eller en liten road trip. Man kan säga att jag vill göra en utflykt helt enkelt.

Den här sommaren har än så länge varit sjukt bra och helt fantastisk. Jag vill inte att den ska ta slut, den har ju precis börjat. Sommaren borde vara ett par månader längre, tycker ni inte det?

Ett bekännade, jag har en man

Nu ska jag berätta en sak för er, en sak som mina närmaste vänner redan vet. Det är såhär. Jag har en man, han gömmer sig i vår pool. Om nätterna kommer han fram för att skrämmas, simmar runt under vattnet och gör konstiga ljud. Vi vet inte hur han ser ut ännu. Vi har bara sett en difus skugga av hans skepnad. Det vi vet är att han heter Jens. Och han är ganska farlig.

När det inte är någon som badar i poolen nattetid kliver han upp med sin våta, slemmiga kropp. Jag kan höra honom i källaren hur han klaffsar med sina blöta steg. Jens gör däremot ingen illa. Men han kan bli farlig om han vill, fast egentligen är han rätt snäll inombords. Jens, mannen i poolen.

Bildbevis, Mannen i Poolen

Nostalgiresa på inlines

Det var mer än 6 år sedan Felicia och jag stod på våra gamla dammiga inlines. Igår tog dem ner från vinden och ut i friska luften får en nostalgiskt inlines tur. Jag skrattade så mycket att jag skulle tappa andan vissa gånger. Vi såg ut som kalvar som precis börjat gå. Hastiheten var snigel-sakta, men det gjorde oss inget. Nu ska vi satsa på inlines karriären, men lite mer träning behövs. Sen kanske vi törs ge oss på ett åk i rampen. KANSKE!


Studentfoto - Laurinda II



Foto: Jag
Modell: Laurinda Rexha


Nu har jag fotat porträtt två gånger och en till står på tur. Det är riktigt roligt. Jag kommer verkligen att fortsätta med det så länge det finns människor som vill stå modeller.

Jag har på min två olika studentplåningar fotat två olika typer av människor. En person som står mig väldigt nära. Det gör att man vågar exprimentera lite, man snackar om allt och det blir väldigt lättsamt hela fotograferingen. Jag lärde mig även av några misstag och vissa bilder blev bättre än andra. Bilder på Adelinn här och här.

Nästa fotografering var tjejen på bilderna i det här inlägget, Laurinda. Henne fotade jag på beställning för att hon ville det. Jag känner henne inte allt för väl, men hon är en så öppen och trevlig person så det var inga problem att fota henne heller. Fler bilder på Laurinda här och här.

Att fota människor är något speciellt, man kan inte styra över miner och rörelser, lite kan man styra över poserna men det är inte det lättaste att förklara hur modellen ska stå. Men det kanske behövs lite träning på den fronten med.


Veckans blogg blev...

...uppsara.blogg.se

En värdig vinnare så ta en titt på hennes blogg. Hon kommer även att vara länkad i min meny den kommande veckan. Grattis SARA! Och fortsätt med en bra blogg. :)


Vänner, kubb och några glas vin



I fredags tog vi oss i kragen och firade in helgen med kubb och några glas vin. Tror jag inte var i det vinnande laget någon gång. Men vad gör det, det var kul ändå. Riktig tropisk sommar värme var det ute också. Helt underbart.


Vi gick hem till Felicia, spelade spel och drack ytterligare några glas vin innan vi drog iväg till Harrys och dansade oss ännu varmare. Hur underbart rolig kväll som helst.

Keep on shining!

Idag ligger jag mest och floatar i poolen, mer orkar man nästan inte göra en sån här varm dag. Men jag klagar inte, jag älskar det mer. :) Keep on shining Solen!

Uppdaterar förmodligen lite mer ikväll, då kommer vinnaren av veckans blogg och förmodligen lite bilder från i fredags mer säger jag inte :P


Studentfoto - Laurinda I


Foto: Jag
Modell: Laurinda


Laurinda med sin vita studentklänningen i Vimmerbys gästgivarhage. Har redigarat klart alla de bilder som jag tyckte var bra. Det tar sin lilla tid men tycker de blev fina. Jag lär mig något nytt för varje gång jag fotar och redigerar. Jag lär av mina misstag och jag lär mig av det jag gör bra.


Tårtkalas

Vi har smällt i oss varsin stor tårtbit. MUMS! Är en Marcus här på jobbet som fyller år och bjuder på tårtkalas. Det är aldrig fel med tårta som fika så här på förmiddagen och snart är det lunch också. Hoppas den här dagen går fort. Det är fredag och snart helg så himla skönt det ska bli.

Laurinda Rexha


Foto: Jag
Modell: Laurinda Rexha


För några dagar sedan, i söndags, hade jag ett foto-uppdrag att ta tag i. Det uppdraget gick ut på att fota Laurinda som även hon tog studenten i år. Jag ställde självklart upp och fotade henne. Fler bilder kommer komma inom kort.

Lugna tanter!

Vi jobbade nog en aning mindre effektivt idag, men vi tar igen det imorgon. Lunchen blev en aning lång denna gång och flummig värre. Gräskrig, jordgubbsfrossa och hummelsnack, föder humlor levande ungar?
Fast tycker vi får saker och ting klart ändå, Micha och jag. Tidningen börjar ta sin form och många av sidorna är fyllda.


Två helt oberoende bilder på Micha och Mig. Två lugna tanter är vad vi är. :)

Felicia


Foto: Therese
Modell: Felicia

Jag samlar tydligen vuxenpoäng

Jag fortsätter att ta mina små steg mot vuxenvärlden. Jag har skaffat ICA-kort. Sitter och fyller i det nu, snart ät jag inte längre någon liten unge. Igår åt jag lunch ute, idag skaffar jag ica-kort. Vad blir nästa steg?

Jag tar ett för varje dag som går. Jag är bara 19 år men har redan börjat åldersnojja. Vad ska hända med mig? Vad ska jag göra i höst? vad vill jag bli? Det är inte lätt att bli vuxen, då måste man ta så många svåra beslut och jag är rädd att jag kanske väljer fel. Samtidigt så, vad tusan gör det. Jag har ju många år kvar av mitt liv så några fel och några rätt ska jag väl hinna med.

ICA-kort here we go!

Vuxenpoäng att luncha ute


Jag och Micha tog buffé på restaurangen närmast vårt jobb. Mums!

Det var inte länge sen pengarna trillade in på kontot och nu har man råd att äta lunch ute. För mig var det första gången att äta ute på jobbet. Det känns så vuxet på något sätt. Att sitta på restaurang, ta dagens lunch, äta och sedan gå. Jag skulle kalla det välförtjänata vuxenpoäng som jag och Micha har fått. Vi jobbar och lunchar ute, kanske inte så ofta för vi gillar ju att sitta i lunchrummet också.

Vad gör du helst? Tar med lunch eller äter ute?


Finalister i Veckans blogg

Ägna 5 sekunder på att lägga en röst till Veckans blogg. :) Efter 00.00 på fredag kan man inte rösta mer.

1.http://saaabinas.blogg.se/

2. http://uppsara.blogg.se/

3. http://reneesmedhult.blogg.se/


Om en minut, om en sekund


Foto: Jag
Modell: Felicia

Av solen blir jag kinesgul

Igår låg vi vid poolen så gott som hela dagen eller vi var där hela dagen. Min bror kom med familj och ägnade ett antal timmar hemma på vår bakgård. Jag vet inte hur många timmar jag har badat idag, det var så sjukt varmt i vattnet. Poolen slog rekord och var uppe i 32 grader.

Jag har försökt att få lite färg men som varje sommar blir jag mer åt kinesgul-brunfärgad. Får pressa mer nästa gång jag är ute i solen.


Måndags-mys på jobbet

Vi sitter här allihopa, jag, Micha och Mats, och sjunger i kör till Astrid Lindgrens fattigbondräng. Hederliga Vimmerbybor som vi är. Kan man börja arbetsveckan mysigare än med allsång! :D

Foto-uppdrag!

Nu ska jag dra och fota. På beställning typ, på ett ungefär kanske. ;)

Tankade fullt och åkte till Öland


Igår tankade vi bilen full och for till Öland för en dagstripp. Det var Nicklas som bjöd med mig på en mini-vacation. Vi låg mest och stekte på standen, Saxnäs, hela dagen. Fikade och badade i havet, det är vardagslyx. Så himla skönt och vi kom båda två hem lite röda om kinderna. Men vad gör det, det är ju sommar!

Jag gör en snabbvisit till Öland!

Jaa varför nöja sig med den gamla badstranden Nossen,  när man kan åka till Öland en sväng över dagen. Nu drar jag! Hoppas ni får en skön lördag!

Tävling!


Jag satt och tänkte såhär då va...
Varför inte dra igång en veckans blogg tävling denna fredag och fram till måndag kväll, låt säga till 00.00, sen kan man inte anmäla sig mer. Priset är en länkning på min blogg hela veckan. Så nu kör vi, allt som krävs är en kommentar att du vill vara med.

Alltid denna beslutsångest!

Alltid när det finns fler alternativ än ett, då får jag beslutsångest. Tänk och det är bättre om jag gör det eller ångrar mig om jag åker dit. Just nu har jag sådan där jobbig obeslutsamhet.
  • Antingen åker jag till Öland över dagen, vilket låter super skönt. Men tänk om det är sämre väder där, molnigt kanske och sitta i en bil flera timmar när solen skiner ute. Det gillas inte.
  • Eller så försöker jag hitta någon som vill följa med till Västervik och sola och bada på klipporna. Men tänk om jag inte får tag på någon att åka med, de flesta jobbar ju.
  • Då får jag sitta vid poolkanten helt själv. Vilket inte är superhemskt, men inte jättekul heller.
Så vad blir det?


Förresten så här söt var jag på jobbet idag! Men jag bjuder på det :)

Ett sista dödsryck för Hultsfred!

Hipp o happ så ställdes Hultan in, utan förvarning och så väldigt nära inpå. Trogna Hulsfredsfestivalare samlar ihop sig och drar ändå! Självklart om det blir någon minneskonsert, som det är prat om, så ska jag också dit och säga farväl. Festivalen ska väl inte gå i graven utan begravningscermoini. Jag hoppas verkligen att det blir något av det, för vår fina festival förtjänar en begravning på sin 25 årsdag!

Vi som drar till Hultsfred ändå - Facebook-gruppen för minneskonserten

Update: Verkar inte bli något av detta på grund utav säkerthet och polistillstånd.



Dags att måla om bloggen?

Jag känner att det snart är dags för en omstyling av bloggen. Det kliar i fingrarna, jag har tröttnat på det jag har och vill har något somrigare. Hmm...

Micha och jag har precis ätit vår hemifråntagna lunch. Mums? Nja det är väl sådär, jag föredrar nylagad mat. Men nästa vecka slår vi på stort och går på restaurang.


RSS 2.0