Resultat av rödfärgningen


"Modell": Jag Foto: Nicklas

TADA!! såhär blev min nya hårfärg lite rödare än innan och jag gillar det. Trodde inte resultatet skulle bli så bra som det blev. Kan verkligen rekomendera Syoss röda hårgfärg, den var kanon. Fast när ni duschar de första gångerna använd en gammal äcklig handduk. Röd färg har en tendes att färga av sig de första tvättarna.

Fattar inte varför jag inte färgade håret rött tidigare, jag har tänkt göra det i nästan ett år men inte vågat. Vad har jag varit rädd för. Blir det fel är det ju bara att färga över. Vet att det är många som inte har mod att färga håret rött. Men nu uppmanar jag alla er där ute som tänker rött, go for it! Det kan ju inte bli annat än fel.

En nyans rödare och utväxten försvann med Syoss

Jag ser rött, handfatet är täckt med röda fläckar och det har även droppat lite på golvet. Det ser ut som jag har slaktat någon i vårt badrum. Nu sitter färgen där den ska, i håret. Håller på att färgar det och förstår inte hur jag kan stöka till så mycket när jag ska göra något.

Är sjukt nervös över hur resultatet kommer att bli. Det är första gången jag färgar rött helt själv hoppas hoppas att det blir bra. Köpte en röd färg från syoss, de gör mycket hår produkter men visste inte att de hade färg också. Ett tag såg färgen orange ut men nu ser det ut som det går mer åt rött. Puh! Dags att skölja ur!

Bokrean har dragit igång

Idag drar bokrean igång, eller inatt drog bokrean igång här i Vimmerby. Hade tänkt att jag skulle gått till bokhandeln klockan 00.00 igår kväll men trött som jag var kröp jag ner i sängen och steg upp tidigt idag istället. Hittade mig ett par böcker som fick följa med hem så nu har jag lite kvällsläsning.


Några böcker jag köpte: 1000 places to see before you die, Skönhetsbibeln och Grafisk design - introduktion


Somewhere over the Rainbow


Skön dag i det fina vädret


Snöyran har lagt sig igen och nu kikar solen och den blå himlen igen. Igår hade jag en fullspäckad dag. Gick upp tidigt tots 20-årsfesten igår. Tog en skön promenad med Nicklas och drack varm choklad, fortsatte ut på sjön Krön på skidor. Det var första gången i hela mitt liv som jag stod på ett par skidor. Det är många som förvånas när jag nämner min oerfarenhet när det gäller skidåkning, ska jag våga mig på att ställa mig i en backe nästa gång kanske?

Var även på bio och såg filmen Trassel en film som blivit väldigt hypad tycker jag och den hyllas i många bloggar. Men jag vet inte, jag tyckte den var bra och gullig men inte mycket mer.

Förresten så råkade jag radera massor av bilderna jag tog igår!! Så typiskit och jag blir så ledsen och arg men kan inte göra så mycket åt det.

Tappat din kamera, nu kanske du kan återfinna den!


Tappat din kamera på semestern i Thailand, glömde kameran på bussen i London eller gick ifrån den på en parkbänk någon annan stans i världen. Nu kanske du har chansen att få tillbaka den.

Alla bilder på den här hemsidan kommer från en förlorad kamera, minneskort eller filmrulle från någonstans i världen. Känner du igen dig själv eller någon annan på bilderna så skickar man ett mejl och kan få sina bilder tillbaka. Ifoundyourcamera.net har hjälpt många vilsna kameror och förlorade bilder att återvända till sina ägare. Jag tycker idéen är jätterolig, för hur tråkigt är det inte om man tappat kameran med alla semesterbilder.

Så ta en titt på Ifoundyourcamera.net och kanske kan du hitta dina borttappade bilder eller läs historierna om de som lyckligt återfått sina foton.

Taggad för party, men vad ska man ta på sig?

Några timmar kvar sen befinner jag mig på en nära väns 20årsfest. Det är den första i vårt kompisgäng som lämnar tonåingsstadiet. Hon har slagit på stort, hyrt lokal, bjuder på tårta och jag vet en hel del annat som hon planerat. Men det ska förbli hemligt för de andra gästerna.

Som vanligt har jag ett problem som varje gång jag ska gå ut. Det är min stora beslutsångest när det gäller kläder och hår. Brukar ni har samma problem? Men det ska väl lösa sig i slutändan. Kanske är det så att jag har för mycket kläder i garderoben att välja på.

Tänkte även lyfta fram en bloggare, Marcus Åberg som driver slipsens.se. Där jag just nu är med i panelen. Men till saken, jag tycker ni ska ta en titt in på hans blogg. Han är riktigt duktig på att skriva och hans bloggkoncept skiljer sig lite från andras.

Taggad för ikväll!

Zink lindrar förkylning?

Nu har en förkylning och halsont dragit igång. Nästan alla säger att de är krassliga, har ont i halsen och är förkylda och nu har även jag drabbats. Fast läste på aftonbladet att zink ska lindra förkylningar och jag som äter ägg nästan varje dag. Jag får dubbla min dos med ägg och äta mer fisk och kött. Sen håller jag tummarna att min förkylning blir kortvarig, för till helgen ska jag på 20-årsfest då min vän Åse fyller år.


Bild från gårdagens jobb. Var på ett fönsterföretag i Nybro.

Trerätters-lunch

Alla hjärtans dag spenderar jag med de jag tycker om och som är viktiga för mig. Vem behöver en pojkvän när jag omges av så många sjukt snygga brudar dagligen. Vi gjorde en trerätters alla hjärtans dag lunch och vi sjukligt mätta.

På menyn: Till förrätt snittar, till varmrätt kyckling, bulgur och currysås och efterrätten blev misslyckad nougatmousse.

Mitt kök fylldes med snygga brudar

Mätta redan efter förrätten men vi åt tappert en stor portion av varmrätten

Spelade kort och alla fick vinna en gång var.

Vår nougatmousse hamnade i slasken, den var enligt mig och några fler middagsdeltagare oätlig.

Ralfs 2-årskalas


Ralf fyllde 2 och fick en hög med paket. Men han var inte ett dugg intresserad eftersom något som fastnat mellan tänderna var mer fängslande.

De flesta av paketen innehöll bilar som blinkade och gav ifrån sig en massa olika ljud

Citat:"Mamma kan du ens ta bilder med skärpa i"
Ja tydligen, men jag ser aningen skeptisk ut.

Misslyckade bullar



Mina solbullar/pariserbullar/berlinermunk/vaniljmunk, hur många namn kan en bulle ha? Jag vet inte om det är någon skillnad på dem men antar att ni fattar vad jag menar. De vart inte goda alls! Vaniljkrämen vart lös och det blev kladdigt och geggigt och jag fick slänga ett antal bullar. När jag fick till knycken och fått bullarna på plåten så sprack de och vaniljkrämen rann ut på plåten istället.

Några bullar blev fina men annars skulle jag kalla detta ett misslyckat bakverk. De var näst intill äckliga!

Det behövs lite sol i snöyran

Igår gick jag upp klockan 05.00 på morgonen, det kändes tungt. Det var min andra dag som pressfotograf och jag satte mig i bilen för att köra till Torsås. Det gällde fler fotouppdrag till Industri-bilagan och fler uppdrag kommer det att bli. Kul.

Nu ska jag handla och sen baka solbullar/pariserbullar, har varit sugen på det hela veckan.

Linnea Ericsson - Blå


Modell: Linnea Ericsson, Foto: Jag

Den här serien med bilder tog jag för ett bra tag sen, i december för att vara exakt. Men vart inte helt nöjd så de fick ligga på is under en lång period. Men nu tre månader senare har jag börjat börjat redigera dem. Det är fortsättning på mitt egna lilla projekt i fotostudion. Vet inte om ni kanske kan se kopplingen nu? Kommer berätta mer om det när jag kommit längre.

Ta var dag som den kommer

En liten update om vad jag pysslar med just nu, i nuet, för stunden, denna dag och kanske imorn. Jag tar var dag som den kommer, för vad som helst kan hända när som helst.

Just nu jobbar jag. Jag gör några uppdrag som fotograf för ett företag som ska publicera en bilaga med temat Kalmar i Dagens Industri. Jag var på arbetsintervju idag på v-tab och förmodligen kommer jag vara timanställd där framöver. Så nu återstår att se vad framtiden har att bjuda på. Imorgon ska jag till Torsås för ett redaktionellt foto-uppdrag. KUL!

Dags att tänka kreativt

Dagens jobbinsats vill jag inte påstå var den bästa, men sånt är livet. Det märks att jag inte fotograferat redaktionella bilder på ett tag och man tappar verkligen tänket. Kände att jag började komma igång på slutet. Jag hoppas ändå att de blir nöjda med bilderna även att jag inte är 100% tillfredställd med resultatet. Bilderna som jag tagit kommer vara med i en bilaga till Dagens Industri för mars månad, tror jag det var. Hoppas det blir fler inhoppsjobb.

Förresten imorn ska jag på anställningsintervju, håll tummarna!

Nervös, imorn ska jag jobba

Jag är för stunden sjukt nervös. Min telefon ringde nyss och nervositeten steg i taket. Imorgon ska jag jobba på riktigt och det känns väldigt seriöst. Mina tidigare inhoppsjobb har inte känts lika stora och viktiga. Jag ska fota för en industri-bilaga som ska ligga i Dagens Industri. Hoppas det blir bra och att de blir nöjda. Jag förbereder min utrustning och jag förbereder mig mentalt. Nerverna vill ändå inte stillas. Jag har aldrig fotograferat miljöer och industrier på det här sättet, när jag har varit ute på uppdrag är det personporträtt som har gällt. Det här blir en utmaning, så önska mig lycka till.

Okej, glöm inte att ladda batterierna till kameran Therese!

Nedanför lite bilder från tidigare uppdrag

Nattinnebandy

Igårkväll drog vi till idrottshallen för att kika på innebandy och heja på ett av lagen, som för övrigt kom trea. Bra jobbat av dem som bara hade en avbytare och spelar i flera timmar. Det var trevligt, vi bytte läktare med jämna mellanrum för att se som bäst, åt lite godis och fick bollar skjutna på oss.

Mitt sköna sällskap

Nattinnebandy och... innebandyhunkar?

Tredjeplacering är inte så illa. Segerpose!

Oanade matkunskaper och Indisk afton


Igår kväll kom Micha och höll mig sällskap så jag slapp laga och äta mat själv. Vilket jag tycker är väldigt tråkigt men med lite sällskap känns allt mycket roligare. Jag skulle faktiskt vilja påstå att jag har oanade matkunskaper. Det här med att jag inte kan laga mat, pyttsan! Jag bjöd på indisk Tikka Masala och det blev super gott!

Idag har jag läst i min 800 sidor tjocka bok så nu har jag väl bara 700 sidor kvar och ikväll ska jag iväg och kolla på innebandy-hunkar.

Stannade hemma trots allt

Efter många om och men blev det att jag stannade hemma själv i vårt stora hus medans resten av familjen styrde kosan mot Eskilstuna och mormor. Men ibland får man inte ihop det och då får man stanna hema. Tur att jag inte har svårt att planera om, från en helt oplanerad helg till att ha en hel del att göra. Det ser lovande ut och snart kommer Micha hit och håller mig sällskap.

Här är en liten bild från i förrgår då vi hade lite film- och kortspelsmys.

Dags att skaffa bättre studieteknik


Jag känner mig en aning stressad med dessa skoluppgifter och inget pluggande blir det i helgen, eftersom vi ska åka till mormor. Som bor ute på landet utan tillgång till internetuppkoppling. Ibland skulle det vara bra med ett mobilt bredband. Så uppgifter och delta i forumet blir lite tjärvt för mig. Vill inte stanna hemma denna gång.

Ikväll blir det filmmys! Men nu ska jag plugga som satan! Kan erkänna att min studieteknik inte är den bästa. Så här ni några tips får ni gärna dela med er?

RSS 2.0