Jag är finalist!

Min bild är nummer 4, Tyra i mataffären.

Är även med bland finalisterna här, gå gärna in och lämna en röst på bild nummer 5 ;)

Bloggord

På tal om nya ord som jag skrev om i det här inlägget. Så kom jag att tänka på att det har ju kommit en hel del nya ord i samband med bloggar och internet. Här är några sådana ord...

 • Blogg: öppen dagbok på webben, webblogg.
 • Bloggbävning: När väldigt många bloggsidor samtidigt skriver om ett visst ämne.
 • Bloggosfär: samlade utbudet av bloggar.
 • Groma: söka kontakt med unga via nätet i syfte att utnyttja dem sexuellt.
 • Betalblogg: blogg som besökare får betala för att komma åt.
 • Twittra: mikroblogga, blogg för korta inlägg
 • Näthat: hat som uttrycks mot någon på Internet, t.ex. i form av kommentarer på någons blogg.

Det här med ord har gått mig på hjärnan efter allt skrivande i Frizon!

Drar väl igång en Veckans blogg!

Har sett att det är så poppis med dessa veckans blogg. Så jag drar väl igång en jag med!
Vill du vara med, kommentera detta inlägg och skriv: Jag vill bli veckans blogg! :)

Sen väljer jag ut 5 finalister som får tävla om en första plats.

Så var det priset, hmm... Vi kör väl en länkning med bild i menyn i en vecka. Om ni inte har något annat bra förslag på något annorlunda pris? Lite upp till er vad priset kan bli.

Man kan änmäla sig till måndagen den 5 april klockan 18.00. Glöm inte att skriva din bloggadress!


Tävling: Jag har precis...

Jag är med och tävlar om en reflexskräm (Silver & Vit - 40cm) hos Tescho i samarbete med Tvspelsweb. Delta du också - { länk }

Temat är: Jag har precis... varit och handlat sötsaker.Porträtt i Ukrainsk anda!

Förresten så är jag en av finalisterna i en fototävling här. Temat är porträtt.
Min bild är nummer 5, lämna gärna enn röst. :)

På bilder är Natalja tror jag hon hette. Men jag är inte helt säker hur det varken stavas eller uttalas. Hon var en av lärarna på Parostock skolan i Ukraina. Tyckte den här bilder var söt på henne med den stora pälsmössan. Skulle gärna vilja ha en egen fluffig sak att ha på huvudet!


Mitt Bildarkiv: Monark X

Lite gamla bilder från i somras när Monark X spelade på skolan! Gillar dessa väldigt mycket. Vet inte riktigt vad det är men det är nog stämningen och att de är så punkiga mot den ganska ljusa, rena bakgrunden.

Om ni är intresserade så finns Monark X på Spotify! Riktigt bra band från Hultsfred!

Vad tycker ni?2000-talets senaste nyord!

Har ni tänkt på att det kommer nya ord hela tiden. Så fort man säger ett ord så finns det. Ofta skapas ett nytt ord för att det behövs men vissa nya ord är kanske en aning lustiga. Här är några av 2000-talets senaste ord. Fler nya ord kan man hitta på Språkrådets hemsida här.


 • Fulbryt: När man går upp på morgonen, kollar sig i spegeln och känner sig ofräsch. Därefter bryter ihop för att man tycker man är ful.
 • Fiskpedikyr: Fotbad med speciella fiskar som gnager bort hudflagor från fötterna.
 • Fröbomba: Plantera frön på offentlig plats utan tillstånd.
 • Kalsongbadare: Pojke som badar med märkeskalsonger under badbyxorna och ser sedan till att märket syns.
 • Kristofobi: irrationell rädsla för kristendom.
 • Backslick: herrfrisyr med ganska långt bakåtstruket, ofta vaxat hår. (även kammad med en fläskkotlett och kotlettfrilla)
 • Köttberg: stor mängd människor.

Illustration: JagMitt Bildarkiv: Tyra

Sitter och kollar igenom förra årets bilder till min portfolio. Vi gör nu en portfolio i Fotografisk bild B. Så nu gäller det att välja ut sina bästa bilder för det är det här som största delen av betyget styrs av. Kom över de här bilderna jag tog på Tyra på ICA. Tycker de är så söta!

Lämna gärna en kommentar vilken ni gillar bäst?
Någon som passar till min portfolio kanske?Ukraina Dag 7: Resa till Kiev och sen hem!

Ännu ett avsked fast denna gång med familjen vid tåget som vi skulle åka till Kiev med. Det blev många tårar Natacha och hennes pappa började gråta. De har varit så gulliga hela veckan.

Efter 4 timmars tågresa var vi framme i Kiev. Vi gick på Andra Världskrigs-Museet där de berättade en hel del hemskheter och nästan allt där var original. Handskarna av människohud, tvålen av människofett och sängen av människohår. Usch! (fick inte ta bilder där inne)

Vi gick på ännu ett köpcentrum och sedan somnade vi gott på vårt hotell. För att nästa dag åka hem till Sverige!

 


Ukraina Dag 6: Hejdå Parostok-skolan!

Sista dagen tillsammans var kommen. Vi åkte iväg på en utställning som eleverna från Parostok-skolan hade. De hade tagit bilder när de var i Sverige och hade valt ut de bilder som de tyckte representerade Sverige bäst.

Det var dags för avsked av elever och lärare på Parostok-skolan. De spelade och sjöng, vi bytte gåvor med varandra och hejdå-kramades.

I vår familj hade de slagit på stort med avskedsmiddag och tårta. Även där fick vi en påse med presenter med det ena och det andra. Vi spenderade resten av kvällen med vår familj tog foton och spelade kort.


Resultat från praktik!

Här kommer lite bilder från min praktik, en liten del av det i alla fall. Det här är de bilder som jag själv har tagit och retuscherat. Kan inte lägga upp de som har en annan fotograf på grund av upphovsrätten. Men kanske är roligare att se det jag gjort helt på egen hand!

Lämna gärna en kommentar och säg vad ni tycker. :)


Jag hann visst med en hel del på mina två veckor!


2 veckor Praktik!

Mina två veckor praktik slutade lika fort som de började och jag är nu hemma i den gamla vanliga grå skolstressen. Men det har varit två väldigt givande veckor och jag har lärt mig så otroligt mycket! Jag hade gärna haft mer praktik. De tyckte jag var duktigt och hade gjort ett bra jobb, att jag hade hunnit med mycket på dessa två veckor. Kommer ett inlägg med lite bilder av vad jag gjort senare.

Här kommer bilder från Stockholm och Peas and Understanding.


Fototävling: tema sommar!


Hoppas på turen i en fototävling! Hoppas, Hoppas! Temat är sommar. Jag har ingen jättebra ordning bland mina mappar med bilder som ligger lite överallt. Jag måste ta tag i den saken. Här är mitt bidrag till sommarbild iallafall! :)

Fototävlingen kan du hitta här.

Ukraina Dag 5: Hunden som heter Bajsa!

Skoldagen började som vanligt med lite lek. De gillar att leka i Ukraina. Sen satt vi igång allvaret. Vi, medieeleverna, lärde ut hur man gjorde en tidning. Vi lärde dem lite skrivteknik, foto och design. Språkeleverna lärde ut svenska och vi alla fick en kurs i ryska. Vi besökte även en Ukrainsk dagstidning.

 

Hemma hos vår familj fick vi hälsa på familjens hund, Bajsa. Vet inte om stavningen är rätt men Harriet och jag fick ett skrattanfall när vi fick höra hundens namn. Bajsa hade också en super gullig hundvalp som fick plats i handen.

 

Hunden som heter Bajsa och hennes hundvalp!


Internationella födelsedagen!

Så var det 8 mars ännu en gång! Och jag fyller 19 samtidigt som Internationella kvinnodagen som varje år. Men i år fyller Internationella kvinnodagen 100 år! Lite mer speciellt än 19 kanske.

Den internationella kvinnodagen uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. I många länder är det en nationell helgdag. Internationella kvinnodagengrundades år 1910 och fyller 100 år i år. Jag vet inte riktigt hur man ska "fira" Kvinnodagen. Själv har jag ju alltid hört grattis, ätit tårta och fått presenter.

Hur firade du Kvinnodagen?

I vissa länder firas dagen genom att kvinnor får presenter och blommor och ett ”grattis på kvinnodagen”. Inget som jag brukar höra något om i Sverige. Men vem vet. I år har det ju varit lite större och vissa städer har uppmärksammat dagen lite mer.Så till alla kvinnor där ute. Ett stort "Grattis på Kvinnodagrn!"

och ett Grattis på 19-årsdagen till mig själv!


Foto: Cecilia Stolt
"Modell": Jag


Ukraina Dag 4: DISCO!

Nästa dag bestod av ungefär det samma som dagen innan. Leka lekar, läsa sig namn, besöka en kyrka och åka till författaren Gogols barndoms hem. I kyrkan fick jag en utskällning av en läskig nunna med guldtänder för att jag tog kort. Strängt förbjudet i Ukrainska kyrkor Kom ihåg det!

På kvällen blev det DISCO! Det var verkligen mellanstadie-disco på hög nivå. Men det var lite mysigt. De körde någon danslek när man skulle stå två på ett papper och dansa ihop och vi ”gick” limbo.

 


Ukraina Dag 3: Första dagen på skolan

Kommunikationen var lite knagglig men det bar iväg på morgonen för vår första skoldag. Vägarna i Ukraina var inte nådiga och vi tycker vi har jobbiga vägar hemma. Pyttsan! Ukraina har rena rama isbergen på gatorna.

Så var det första dagen i Parostock-skolan. Där fick vi träffa alla elever, leka lekar och försöka lära sig några namn, åt verenikis och kissade i håltoaletter. Så drog vi till en kyrka för att bli helade med det heliga vattnet. Någon traditionell grej i Ukrainsk kultur. Spännande att stå på rad och bli piskad iskallt vatten i ansiktet.

Efter en lång skoldag, till klockan 6, med mycket gjort åkte vi hem till, Gryscha, en av eleverna för filmkväll. Vi tyckte vi bodde lyxigt när det gällde Ukrainsk standard, men det här vara rena palatset. Har tyvärr ingen bild. Men det var den lyxigaste lägenheten jag sett i hela mitt liv!

Leker Astrid Lindgren lekar. Kom även Ukrainsk TV och skulle filma.

Verenikis, inte det godaste jag ätit precis. Ukrainsk nationalrätt.

Deg-blobb med kål eller härsken ost! mmmh gott!


Vampyrer, vampyrer, fantasy?


Hela eftermiddagen har jag kolla på Vampire Diaries avsnitten. Vet inte hur många, men första säsongen har jag plöjt igenom från min systers externa hårddisk. Jag är frälst i ännu en vampyrserie! Och när börjar förresten True Blood igen! Så kommer ju tredje filmen av Twilight i sommar med. Och ännu fler nya vampyrer finns det säkert dör ute!

Blev lite inspirerad att göra en vampyrbild. Den här skulle vara lite Vampyre Diary inspirerad. Men kom inte riktigt ihåg hur ögonen ser ut.

Vampyrer, vampyrer, vampyrer och några demoner och häxor. Världen har kommit in i någon fantasy-period. Inte den perioden med älvor och feér och ljusa sagor. Utan nu är det mörka, läskiga och mystiska stories. Ofta med förbjuden kärlek. Och vet ni vad? Jag gillar det!! :D

Ukraina Dag 2: Mötet

Men nöd och näppe tog vi oss upp klockan 5 på morgonen för att åka med vårt plan mot slutdestinationen Poltava i Ukraina. Vi flög lite hit och dit, mellanlandade i Riga (Lettland) och fortsatte till Kiev (Ukraina) för att åka iskall buss till Poltava.

Fyra timmars svinkall buss i mörkret. Inte nog med det slutade lyset att fungera så en annan buss fick komma och lysa upp vägen framför oss. Vägarna var inte heller de bästa. Så vi trodde nog alla ett par gånger att vi skulle dö. :P

Jag och Harriet kom hem välbehållna till en jättesöt familj som knappt kunde engelska. Men med teckenspråk funkar allt. Vi bodde hos en tjej som heter Natacha och hennes bästis Dacha sov över hela veckan. Pappan var tjock, söt, glad och djurvän. Mamman var omtänksam och en riktig mat-mamma. Storasystern med fotointresse. Vi trivdes bra med vår mysiga familj.


RSS 2.0