Julmusik med annan klang

December närmar sig, första advent har varit, julpyntet är framme och jag har bakat lussekatter. Julstämningen stiger och jag har samlat de bästa jullåtarna i en spellista.

Gjorde en lite annorlunda julspellista detta år. Med allt från John Lennon och Elvis Presley till Blink 182 och Weezer. Ta del av min jullista här.

Tävling: Vattenbild

Är med och tävlar om en reflexskärm från tvspelsweb.se hos Olivia. Klicka är för att komma till tävlingen.

Mitt Bidrag:
Tänkte ta en bild med snö och frost. Det är ju faktiskt också vatten. Men sen ville jag tänka tillbaka på sommaren och denna är en av mina favoriter från en dag på Öland denna sommar.

Let it snow

Det är snart en halv meter snö i Vimmerby och det bara fortsätter och fortsätter att falla. Adelinn och jag har hållit oss inne i värmen förutom våran kanske 5 minuter korta promenad alldeles nyss. Men när fingrarna höll på att förfrysa ville vi mest bara komma hem och in i värmen igen. Det finns inga dåliga väder, vi hade nog bara för dåligt med kläder.

I fotot: Adelinn, Foto: Jag

Kryper ner med min nya sängkamrat


Idag är det första advent, så nu är det inte långt kvar till julafton. Denna dag har verkligen bara flugit iväg. Mitt adventsfirandes spenderades på relaxen, ett antal timmar i en bubbelpool. Så jäkla skönt. Så nu säger godnatt och imorn är det en ny vecka.

Dags att krypa ner med min nya sängkamrat.

Lågan slocknar utan tändstickor


Precis vad jag behöver ikväll..

Fullt med talanger på Youtube!

Jag blir ofta imponerad på saker folk gör eller säger. Youtube är ett bra forum för talanger och jag kan nog sitta i timmar och inspireras och fascineras över vad människor i världen har åstadkommit.

Denna video tycker jag är GRYM. Rösten, Musiken, Mixen och Upplägget av videon.


Andra klipp som får mig att förbluffas är:
Denna
Denna
Denna
och Denna

Önskelista 2010

Jag gjorde som Elin Ivenmo och skrev årets önskelista.

Det börjar dra ihop sig inför första advent, det vill säga i morgon. Det är snö ute, vi ska baka lussekatter och jag ska ta tag i julstädningen. Krafsade ner årets önskelista till "Tomten" eller den kanske mest riktar sig till mamma och pappa och evetuella släktingar.

1. Fotostudio, Elinchrom - Kaffebrus.com
2. Bonnier Kokbok - Adlibris.com
3. Sminkbox med 120 ögonskuggor - eleven.se
4. Plattång, Ga.MA CP3 ceramic nano tourmaline - eleven.se
5. Cocktailglas

Jag skulle även uppskatta...
- Presentkort på Lagerhaus
- Boken "The Carrie Diaries" av Candace Bushnell
- tuggummiautomat
- Daniel Adams-rays skiva ”Svart, vitt och allt däremellan”
- En resa ut i världen
- Hörlurar till Ipod
- Filmen "Till Vildingarnas land/ Where wild things are"
- Bad hairday mössa
- Promakers
- Boken "1001 cocktails" av Alex Baker
- Biljett till Peace and Love 2011

Var klok gör en fotobok!

Sponsrat inlägg av fotoklok

Håller på att göra en fotobok, perfekt när snön faller utanför. Har kurat ner mig med varm choklad och kollar på gamla bilder till mitt album. Jag gör min bok på fotoklok.se. Har kollat många sidor att beställa fotoböcker från. Det finns ju tusen att välja mellan.

Snabbt och enkelt
Tycker fotoklok verkar toppen, det är enkelt att använda. Man kan antigen göra fotoboken från scratch och lägga in sina bilder en och en i taget. Är man lite latare och inte orkar det kan man klicka i vilka bilder man vill ha och sen sköter programmet resten. Supersmidigt!
Programmet man gör boken i är gratis att ladda ner och finns för både PC och Mac. Något som jag tycker är ett stort plus är att man kan lägga upp bilder i TIFF- eller PSD-format. Nu slipper jag göra om alla mina redigerade bilder till JPG. Det finns även massa effekter och roliga ramar man kan experimentera med, så man kan ge sin bok en personlig touch.

Passa på

Gör en fotobok och ge bort i julklapp. Hos fotoklok kan man beställa sina produkter ända fram till den 21 december och hinner få dem levererade till Julafton. Klicka här för att komma till Fotoklok.se.

Mina modebilder i Vimmerby Shopping-tidningen


Igår damp Vimmerby Shopping ner i brevlådan, med några av mina bilder från Modevisningen. KUL! :D

Här var det ljus

Ikväll har jag varit på mitt allra första ljusparty för Partylight. Utan förväntningar eller någon som helst aning om vad som skulle erbjudas, förutom att det var ljus inblandade. JennyBabylon var värdinna och bjöd på hembakat fika och så fick man köpa ljus om man ville. Det kändes väldigt vuxet och jag var nog yngst på plats. Men vad gör man inte för att ha något att göra, tyckte ändå att det var mysigt.

Min plånbok var en aning tunn men mamma köpte ett lass med ljus. Hade jag däremot haft råd hade jag lätt köpt ljusstakarna på bilden längst ner. De var otroligt snygga!


Dessa ljusstakar är grymt snygg, en dag ska de bli mina!

Blommar i vinter

Var i Linköping för ett par dagar sen och fastnade för ett par grymma byxor. Nu när vintermörkret faller känns utbudet av färger på kläder så begränsat. Men när jag travar runt i mina nya blommiga byxor från H&M har jag ännu kvar lite av sommaren även att vi snart är inne i december månad.



Snön fortsätter att falla

Det är exakt en månad kvar till julafton och snön blir bara djupare och djupare. När snöstormen lagt sig kommer jag ta fram pulkan och dra till närmaste backe. Gav mig ut på en kort promenad idag och jag fryser fortfarande, inte ens varm choklad har tinat min kropp. Nu kryper jag nog ner under en filt och ser en film, medans snön fortsätter att falla.

I helgen ska jag ta tag med julstädningen, dra fram pyntet och kanske baka. Får inte heller glömma att skriva en önskalista till tomten och skapa en julig spellista på spotify.

Här är två väldigt lika bilder, men ändå så väldigt olika. Den ena är tagen i november och den andra i oktober. PANG! sa det och nu är vintern verkligen här.



Spanien III, Felicia Gustafsson


Modell: Felicia Gustafsson, Foto: Jag

Snön vräker verkligen ner och jag ligger bra här under tecket. Jag drömmer mig bort lite till varmare bredgrader och sand mellan tårna när jag redigerar bilderna från Spanien. Det är skönt att kunna fantisera, tänka tillbaka och minnas alla fina minnen.

Nu försöker jag få iordning på en fotobok. Det är mycket pill med det, men nu blir det i alla fall gjort. Kanske att jag vågar mig ut i snön lite senare ikväll.

Frostigt

Snön har ännu inte helt och hållet kommit till Vimmerby, har vi tur kanske det är frost på marken. Frost är bland det finast med vintern, det blir som små kristaller som glittar. Men idag är det bara blött! Nu ska jag iväg på fotouppdrag för en tidning och sedan på studiebesök.


Dagens bästa studiobilder!


Var inne och lånade fotostudion på skolan. Vill verkligen ha en egen, kan ju inte springa dit när jag vill. Skulle fota lite grejer och det slutade med att jag och Felicia förvandlades till två små tomtenissar. Sjukt söta, eller hur?

Snälla tomten jag vill ha en fotostudio i julklapp.



Julklappstips – Gör egna personliga klappar

I år satsar jag på hemmagjorda klappar med personlig touch. Med risk för att jag avslöjar några av mina egna klappar som jag tänkt till familj och vänner så publicerar jag detta inlägg ändå. Det kan ju vara som en teaser för vad som komma skall. Eller så får släktrelaterade personer helt enkelt inte läsa detta inlägg.

Ätbara klappar:

Vem gillar inte att få något som är hemmalagat. Att veta att personen lagt ner tid och energi för att skapa något som är gott att dela med sig av. Det finns mycket man kan skapa i köket. Här är några av mina förslag som man kan förknippa med julen. Slå sedan in dem i fina burkar och askar.
  • Honungssenap
  • Saffranstryffel
  • Saffranskorpor
  • Glögg

Foton:

Själv skulle jag bli jätteglad över fotopresenter. En kalender med egentagna bilder, en fotobok eller varför inte ett pussel av familjen som ni kan pussla på julaftonskvällen. Det finns så sjukt mycket man kan göra med sina egna bilder nu för tiden. Så surfa runt efter olika fotosidor och se vad du kan hitta. Men tänk på att beställa i god tid.

Skapa något själv:

Är du händig så kan du ju alltid vara kreativ och skapa något själv. Kan du kanske sticka, snickra eller sy. Pyssla ihop något av egna idéer eller utnyttja den stora cyberrymden och leta reda på vad andra händiga personer har gjort.
  • Gör egna tryck på kuddar eller tröjor med Sceentrycksfärg (t.ex. Dekaprint)
  • Måla på porslin
  • Sticka en halsduk
  • Gör egna blockljus

Ge bort tjänster:

Gör ett eget presentkort. Ge bort en tjänst, till exempel skulle säkert mamma bli glad om du städade hela huset, bjud på middag eller ge massage till pojkvän/flickvän. Bara fantasin sätter gränsen på denna klapp. Klipp och klistra eller skapa ett fint kort på datorn där du skriver att du personligen genomför tjänsten.

Om du ändå vill ge bort ett föremål men inte vet vad så finns det massor med roliga och idérika hemsidor. Kolla in dessa och se om du hittar något intressant.
  • Coolstuff.se
  • D7.se
  • Bluebox.se

Städa, diska, damma

Dags att städa i ordning i huset för ikväll kommer Mamma och Pappa hem. Vill ju inte att de ska se mitt berg med disk, det 10 centimeter tjocka dammlagret eller alla smutskläder jag slängt om mig i huset. Njaa, så fullt farligt är det väl inte. Men jag tänker ändå städa.

Ett kort i timmen #3: 20 11 2010

Igår spenderade jag och mina vänner så gott som hela dagen i Linköping. Vi kom, vi såg och vi shoppade. Det var en rolig roadtrip och vi åt de otroligt goda subs-mackorna som jag tror alla tyckte var höjdpunkten på hela dagen. Finns det något bättre man kan äta till lunch?

11.00

12.00

13.00

14.00

15.00

16.00

17.00

18.00

... Och när Cicci hade hittat sin bästis satte vi oss i bilen för att resa hem.

Snön är här, men är den här för att stanna?


Modell: Adelinn Andersson, Foto: Jag

En bild som är cirka en månad gammal då var det fortfarande höst. Nu ligger det ett tunt täcke av vit snö på gatorna. Snön är här, men är den här för att stanna? Jag gillar inte månaden november, det är ett stop mellan höst och vinter. Jag längtar efter snö med pulkaåkning, snöbollskrig och mys framför brasa med varm choklad.

Stort hus för mig själv, för stort för att vara själv i?

Mina föräldrar lämnat byggnaden! De är på bussresa till Tyskland, jag är hemma och har huset för mig själv. Jag har delade meningar när det gällar att vara ensam hemma. Visst är det skönt att göra vad man vill, när man vill. Men jag kommer sakna mina söta föräldrar för det är en aning tomt i vårt stora hus utan dem.


Mamma och Pappa från i somras.

Julklappar - Vad ska man ge?


Jag funderar och planerar över vad jag ska hitta på att ge min släkt om mina vänner i julklapp. Jag vill inte kraffsa ihop något dagen innan julafton. Jag har lite idéer till några i familjen. Tyvärr kan jag inte dela med mig av dem eftersom de läser min blogg. Men jag satsar mer på hemmagjorda julklappar i år. Det är mer personligt och för mig mer ekonomiskt.

Kommentera era bästa julklapps-tips!!
Sammanställer mina egna och era tips i ett julklapps-tips-inlägg senare. :)

Spanien II, Åse Samuelsen


Modell: Åse Samuelsen, Foto: Jag

Bild nummer två från Spanien. Det är coolt att få vara i andra länder och fotografera. Det var synd att vi inte hade mer tid där för härliga promenader i solen och kameran i handen. Ett återseende av Spanien och Almoradi som vi var i skulle inte vara fel. Får se om jag någon gång har vägarna förbi. Jag blir så sugen på att åka utomlands när jag sitter och kollar på bilderna från Spanien. Sol, bad och sand mellan tårna! Underbart.

Ps. synd att bilderna förändras så mycket när man lägger upp dem på bloggen. :S

Måste se längre än vad näsan räcker

Vem är jag? vad har jag för egenskaper, kunskaper? Varför passar jag för det här jobbet? Allt det och lite till ska klämmas in på ett ynka papper. Om ni inte förstår vad jag pratar om så sitter jag och knåpar på personliga brev. Jag söker jobb. Det behövs lite förändring i mitt liv. Nu vidgar jag mina vyer och jag öpnnar upp för förslag på jobb någon annan stans. Sverige? Utomlands? Eller min hemort? Jag ska söka allt som låter intressant och givande för min karriär. Så pass gammal är jag ju faktiskt, gammal nog att börja bygga upp en karriär. Karriär? Det låter kanske lite väl stort. Men vad jag menar är att jag vill utvecklas. Rådgivning för utbildning ska jag också ta tag i. Dags att se längre än näsan och börja blicka framåt.


Det känns inte som det var så länge sen jag tog studenten. Vart tar tiden vägen?
<font colour="white"><a href="http://www.bloglovin.com/blog/1086548/smile-like-you-mean-it?claim=emr6sjmdwdf">Följ min blogg med bloglovin</a></font>

Spanien I, Angelica Boberg


Modell: Angelica Boberg, Foto: Jag

Har tagit tag i fotona från Spanien nu så de kommer komma upp med jämna mellanrum. Den här bilden är på Angelica och så kommer bilder på två tjejer till och några gruppbilder. Det blir gärna att jag tar bilder då jag har mycket inspiration sen ligger de ett tag i arkivet innan jag plockar fram dem.

Dags att ta tag i jobbsökandet nu. Önska mig lycka till.

Fars dag; här har ni bloggande pappor

När det var mors dag gjorde jag ett inlägg och hyllade några mammabloggar. Nu tänkte jag att jag ska göra en uppföljare till fars dag. Men det var svårare än jag hade trott att hitta några bra pappabloggar. Här är fyra stycken bloggande pappor och vad deras bloggar handlar om lite kort.

hejaabbe.com
HejaAbbe handlar om sonen Abbe en kämpe med ett medfött hjärtfel, kromosomavvikelse och en saknad njure. Abbe föddes i mars 2005 och på den här bloggen kan du läsa om hans kamp på sjukhuset men också om andra upptåg och funderingar från Abbe och även hans bror.


villesvvo.wordpress.com
Villes pappa samlar sonens funderingar, förklaringar och fantasi inför framtiden i en blogg. Det är snabba anteckningar främst till Ville själv. En blogg helt utan uppdateringsångest och lika spontan som Villes tankar.


hoppelajnen.se
En stolt far som skriver om allt och ingenting. Berättar om sin vardagsbetraktelser och klämmer gärna in ett par skrytsamma inlägg om sonen Jason. Bloggen är fylld med inlägg som visar på humor, enligt honom själv är humor viktigt och ett riktigt måste.


klaffen.ratata.fi
Kanske inte så mycket en pappablogg men det finns ju inslag som bevisar att mannen är far. En rolig blogg  med humor och många skojiga tankar om det mesta.


När jag sitter och söker efter bloggande pappor hittar jag även denna sida coolapappor.se. En sida just för pappar vare sig de är gifta, skilda, sambo, särbo, ensamstående eller varför inte blivande pappa. Det är en sida där du kan läsa andra pappors bloggar, ta del av roliga tester och läsa intressanta krönikor, intervjuer och debattartiklar. En sida för att inspirera alla pappor där ute.

Barnflickor - blöjbyta, trotsiga barn och godnatt sagor

Medans jag var utan internet har jag även hunnit sitta barnvakt till mina söta brorsbarn. Det var mestadels mysigt, det var sent på kvällen och de skulle så gott som bara nattas. Jag bytta blöja för första gången, borstade tänderna på en trotsig unge, läste sagor och stoppade om dem för natten. Det var skönt att ha Felle där som sällskap. Tillsammans spelade vi tv-spel och åt tårta långt in på småtimmarna när min bror och hans fru kom hem.


Farsdag-present pyssel

Idag har jag farsdag-pysslat. Min pappa är inte den som önskar sig slips till varje farsdag. De skulle ganska säkert hamna i soporna till slut ändå. Men vad jag vet är att, min pappa gillar när man är påhittig och kreaktiv. Därför ger jag min pappa en OSCAR för tidernas bästa pappa fylld med saltlakrits.

Du behöver:

  • Penna
  • Guldkartong (eller annan kartong, jag använde silver)
  • Lim
  • En liten konserv- eller glasburk
  • (Tejp)
Hur du gör och mallarna hittar du här. Lite bilder från mitt pysslande och resultatet.

Fotografering av modevisning

Under tiden som vårt hushålls internet var nere så var jag och plåtade en modevisning som annordnades i Vimmerbys mässhallar. Jag fotade båda bakom ochh framför scenen. Kanske kommer några av mina bilder med i tidningen, kan ju bara hålla tummarna och hoppas. Det var knepigt att fota i de mörka lokalerna men jag gjorde så gott jag kunde.


Modellerna gör sig iordning make-up och hår måste vara perfekt.

Rätt kläder ska på och många speglar för att se så det sitter bra

Dags att jobba på catwalken. Det var modeller i alla åldrar från cirka 1 år till 60 år.

En drös med kläder inför höst, vinter och även vår visades upp.

Blogg.se's framsida?

Hur hände det här?! Jag är helt lyrisk, inlägget om min kära mustasch-tröja ligger på blogg.se's framsida. Jag som loggat in och undrat hur alla hittat hit och inte förrens Felicia hör av sig och berättar fattar jag vad som hänt. Det här är ju bara jättekul och jag tror att jag snart har smält den lilla chock som infann sig en stund.

Och för er som undrade så kommer t-shirten från Gina Tricot för 99 kronor. Jag köpte min i några storlekar störra för att få en lite mer loose-fit-modell.

Det går emot Höst


Lista från Julia

Har slingat håret på Linnea nu på hennes födelsedag och allt. Det får bli min present, Grattis! Och att överleva hösten verkar inte bli några problem detta år.

Jag har gått så långt, nästan blivit van

Utan internet betyder ju inte att jag har suttit sysslolös hela dagarna. Det har faktiskt hänt en hel del som jag kommer uppdatera om här på bloggen. Har varit barnvakt, fotat modevisning, tagit promenader i skogen, gått på kyrkogården och lite annat.


Tävla om en OnePiece-dress


Jag är med och tävlar hos dennism.se och har chansen att vinna en OnePiece Jump in. Tycker de verkar supermysiga nu till vintern. I bloggvärlden har den här "vuxenbodyn" fått delade meningar. Antingen älskar man den eller så hatar man den.

Klicka på bilden om du vill komma till tävlingen.
Tävlingen avslutas den 18 november så passa på.

En tröja med mustasch

Köpte en ny tröja när jag var i Jönköping för ett tag sen, så den har nästan hunnit bli gammal. Min nya mustasch-tröjan har blivit en av mina favoriter. En riktig mustasch-kampen-tröja till våren, i maj, då mustasch-kampen drar igång. Det gäller att planera i tid.


Svart, Vitt och allt däremellan

Daniel Adams-ray släppte sitt album, Svart, Vitt och allt däremellan, för exakt en vecka sedan. Så nu när jag har internet igen så spelar jag hans skiva om och om på Spotify. Daniel som är föredetta medlem i bandet Snook klarar sig galant som soloartist. Svensk soulpop har blivit riktigt populärt, och jag gillar det. Oskar Linnros, Ludwig Bell, Säkert, Kristian Antillia och såklart Daniel Adams-ray och det finns många fler som bjuder på bra svensk musik. Jag tror jag öppnat mina ögon för våra svenska artister.

Daniels låtar och texter tränger verkligen in och ettsar sig fast i hjärnan där för egna tolkningar. Förutom singlarna Dum av dig och Gubben i lådan så är Gryningpyromanen, Lilla Lady och Vitt några av mina favoriter från skivan. Fast jag gillar nog de flesta egentligen. Ge Daniel Adams-ray en chans om du inte redan fastnat för honom.

Klicka här och kom till Daniel Adams-ray's album på Spotify.

Fotograf/Källa: John Scarisbrick

Internetlös = Sysslolös?

I hela 3 veckor har jag varit internetlös. Det har varit något strul med vårt modem. Sånt som blir ibland antar jag. Men att företaget som har hand om det hela har fått info om att vi flyttat verkar bara absurt. Nu är allt i sin ordning.
Vissa verkar tycka att vara utan internet är jordens undergång, att man inte kan göra någonting längre. Jag är inte den som bryter ihop när internet gör det. Men visst det är tråkigt och det märks att något fattas. Det jag har saknat mest är Spotify, musik är en del av min vardag. Andra saker som inte går att göra utan internet:
  • Lyssna på Spotify
  • Jag har inte kunna söka jobb
  • Googla
  • Kolla mejl och bankkonto
  • Nyhetssidor
  • Facebook
  • Man kan inte blogga
Vad skulle du sakna mest om internet slutade fungera?

Ännu en vecka utan internet och telefon

Ännu en vecka utan internet är på ingång, inget internet och ingen telefon. Net at Once har verkilgen klantat till det hos oss. Nu har vi ringt varje dag och ingen hjälp har vi fått. Blir inget bloggande från min sida denna vecka heller då.

RSS 2.0