Jobbar och sliter

Två timmar kvar. Men rätt kul är det att jobba med mamma.


Ett par kvällars industriarbete

Det är långa hopp mellan arbetstillfällena. Var väl två månader sedan jag jobbade på V-TAB (tryckeri) senast. Nu drar jag iväg för kväll nummer två som industriarbete.
 
 

Älskar att få brev

Ett rus sprider sig i hela min kropp. Det är som om endorfinerna bara flödar i mig när jag får post. Speciellt brev. Eller som vid detta tillfälle ett vykort från mina fina vän Adelinn. Sällan har brevlådan något att erbjuda mig och jag tycker nästan att det är roligt när en räkning ligger där och väntar på mig. Eller nja... Den där mobilräkningen hinner jag knappt betala innan det kommer en ny.
 
Men brev. Eller snigelpost som det också kallas. De håller på att dö ut. Nu skickas det 100 sms om dagen, några e-mejl och lite facebook-meddelanden. Min brevlåda blir bara smalare och smalare och min mejlbox bara fetare och fetare, snarare 1495 olästa meddelanden. (Inte för att jag vill ha runt 1 000 reklambrev i brevlådan istället).
 
Är det bara jag som gillar att få brev, eller känner alla den här glädjen i att få post. Ikväll är det jag som skriver brev.

Att hitta de perfekta vinterkläderna

Det är inte det lättaste. Hur ska det sitta? Vad ska det vara för färg? Foder? Underställ? Så mycket att tänka på. Allt är lika fast ändå olika.

De perfekta vinterkläderna var svårare än jag trodde att hitta. Trotts att jag var inne i Stockholms alla street och vintersports butiker.

Den vinnande outfiten var dock för maffig för min plånbok och jag gick tomhänt hem.

 


Har dammat av kameran

Efter min mördar-resa på tåget till Karlstad blev jag bara 2 timmar försenad och halvt ihjälstressad av alla byten. Min väska lyckades även ta sig en egen resa och rullade runt genom hela tåget mellan Katrineholm och Karlstad tills en konduktör haffade den. Lite förvånad när jag hittade min väska i bistron och undrade hur tusan den hamnade där.
 
Och se.
Jag har dammat av kameran och faktiskt tryckt på avtryckaren och det har blivit några bilder. Helt otroligt att jag minns hur man gör.
 
Tillbringat tid i Karlstad och Molkom.
 
Pluggat ett antal timmar och blev godkänd på första kursen!
 
Träffade Molkomianer.
 
Tobbe lärde mig ett och annat om film-redigering. Så får se när min första film dyker upp här.

I miss you

It didn't make sense until I read it upside down.
 

Packningsångest!

Finns det något jag verkligen ogillar så är det att packa. Antingen tar jag med mig för mycket eller för lite. Jag hade inga som helst problem att packa min feta rygga i somras under alla resor och festivalupptåg. Men det är ju såklart roligare och mer lättpackat att trycka ner sommarkläder i väskan.
 
Svårast är det att packa såhär års. Är det kallt, varmt, kommer det snö eller regn, vad behöver jag? Så mycket att tänka på. Jag rotar fram alla kläder jag har i garderoben. De hamnar på sängen, på golvet och ett fåtal i väskan. Kommer jag någonsin bli bra på att packa? Kan man gå en kurs i att packa smart? Den skulle jag gärna gå i så fall.
 
Imorgon bär det av till Värmland som första destination och sen vidare till Stockholm.
 
Här är en bild på mig och Linnea under WOW (way out west-festivalen) i Göteborg. Glada och lyckliga och bodde i en bil där vi kunde packa in hur mycket vi ville.

Just nu i min playlist...

1. Namnet Va Näääkish - Näääk
2. Feed The Dada - Dada Life
3. Välkommen hem - Labyrint
4. Bonfire - Knife Party
5. Hemvändarn -  Afasi & Filthy
 
Höll mig till svenska artister denna gång.

Vad gör man med gamla tidningar?

Jag tror jag har problem eller snarare en sjukdom. Mina tidningar byggs på hög nästan snabbare än vad jag hinner läsa igenom dem. Sen sparas de och sparas och sparas. Mycket möjligt i flera år. Jag kan inte kasta dem. Det står ju vettiga grejer i, jag kanske vill läsa dem igen. Eller vem vet jag kanske behöver dem någon gång. Jag har precis samma problem med kläder. Garderoben är fullproppad med plagg jag aldrig använder, men jag har inte hjärta att kasta dem eller skänka dem. Hela tiden i tanken att jag kanske, kanske behöver dem någon gång i framtiden.
 
Vad gör man med gamla tidningar som bara samlas på hög? Fler som delar mitt problem?
Dela med er av tips på vad man kan göra med sina gamla tidningar.

Jag längtar redan till sommarens festivaler

Bråvallafestivalen har släppt sina första akter som är Rammstein, Green Day och Avicii.
 
Festivalnerven i mig pirrar till direkt. Det är helt fantastiskt att gå på festival, möta människor, se grymma konserter och allt som hör till. Gick på min första festival år 2006 och jag var 15 år gammal. Vi kände oss så coola som drog på Hultsfredfestivalen, en av Sveriges då största festivaler. Nu är det år 2012 och jag har 12 festivaler i bagaget och fler vill jag ju gå på.
 
Här är lite bilder från sommarens festivaler, vilket blev hela 5 stycken om man räknar med DAMPfestivalen som är lite av en låtsas festival.
 
 

Mitt år på Molkoms Folkhögskola

Eftersom det var så länge sedan som jag bloggade har jag gjort en sumering av året som gått. Jag började plugga Multijournalistik på Molkoms folkhöskola. Här kommer ett bildkollage från mitt skolår. Något ni vill höra mer om? Lämna en kommentar.Vart tog fotoglöden vägen?

Äntligen! Nu skickade jag in sista uppgiften till en av mina kurser, Digital bildbehandling. Här nedanför får ni se två av mina bilder från slutprojektet.
 
Men jag undrar och undrar och undrar. Vart tog fotoglöden vägen? Alla idéer, tankar och motivationen är som bortblåst. Jag har inte fotograferad med den där glöden på så länge nu. Det är tråkigt. Jag som tyckte det var så himla kul. Nu känns det mest som krav och tvång. Blev pressen för stor, gick jag vilse eller tappade jag en skruv? Jag vet inte vad jag vill med något; framtid, engagemang, mål. Det mesta känns ovisst och osäkert.
 
Kanske är det dessa hjärnspöken som gör att jag har svårt att sova om nätterna...

Smoothie morning!

GOD MORGON!
För ett par veckor sen dammade jag av min gamla mixer/blender och sen dess har jag gjort smoothie nästan varje morgon. Mums!

Dags att ta tag i mina distanskurser Digital bildbehandling och Visuell kommunikation från Högskolan i Jönsköping. Någon mer där ute som går dessa kurser eller har gått?

Fat man running

Det var länge sen jag hade sånt här mysigt sällskap. Tacos, onsdagsdrinkar och sleepover. Underbart! Vimmerby kan bli en aning ensamt på vinterhalvåret annars.

Drinken heter fat man running.


Hoppa fallskärm från stratosfären

Nu är Felix Baumgartner på uppåt till den yttre stratosfären. Där ska han hoppa fallskärm från cirka 36 000 meters höjd. Han kommer att falla i så pass hög hastighet att han kommer bryta ljudvallen. En hastighet över 1110 km/h.
 
Se live på Redbulls hemsida.
 

The Dude (official video)

Chords har släppt sitt nya album, Looped State of Mind, och musikvideon till låten the Dude. De var på Malmöfestivalen i sommar och spelade, gick på efterfesten på klubben Klaffbron där delar av videon är inspelad.
 
Och jag är med! Se vid 1:38.. där är jag, och där och där!! Även 3:53 ser ni mig? där..där... och där!
 
Dude, i vilket fall en av sommarens bästa låtar.
 

FUCK Cancer!

I går såg jag en film som heter 50/50. Den handlar om en ung kille som får cancer och hur han hanterar beskedet om att han har 50 % chans att överleva. Väldigt bra film. Det här med cancer har dykt upp lite här och där de senaste dagarna. Inte minst i och med cancerfondens Rosabandet-kampanj. Och jag bara älskar ICAs nya plastkassar, gör inte ni?
 
På TV4 news ikväll gästade journalisten och tummisen Kristian Gidlund, 28, från Sugarplum fairy som har cancer. Han botades från sjukdomen men fick i år beksked att cancern kommit tillbaka och att han inte kommer överleva så länge till. Han bloggar på I kroppen min. Här är en länk till en artikel på expressen om Kristian Gidlund.
 
Halkade in på en sida, ungcancershop.se, där de säljer bland annat kläder, tygpåsar och armband. Gillar starkt deras Fuck cancer linne och funderar på att investera i ett. För faktiskt, Fuck cancer!
 
Trailer till filmen 50/50
 
ICAs fläshiga påsar
 
http://www.ungcancershop.se/

Här händer grejer

Vet inte hur länge sen det var jag loggade in på blogg.se. Här på min blogg har det inte hänt mycket på utsidan men jäklar va grejer det har hänt på insidan. Förstår ingenting med alla knappar och nyheter och funktioner. Visseligen har det säkert varit såhär jättelänge redan.
 
Det är nästan ett år sedan jag skrev ett blogginlägg. Har jag det fortfarande i mig? Kan jag skriva? Stava? Jag har funderat många gånger på att ta upp bloggandet och nu gör jag ett försök. Så får vi se om det håller.
 
Jag kollar lite på att byta/göra en ny blogg. Wordpress sägs vara bra, fast jag gillar ju blogg.se. Och ett nytt bloggnamn vore kul. Någon som har ett bra förslag? Något kläm-checkt sådär?
 
Uppdaterar däremot oftare på instagram som verkar ha blivit det nya heta, eller?
@hazelsi

RSS 2.0