Ukraina Dag 1: Rest and Fly

Vem är det som packar och packar fast aldrig blir klar? Det är nog jag. Trotts att det känns som att jag inte trycker ner något i väskan, så väger den ton!

Det var redan dags för vår skolresa till Ukraina. I Ukraina har vår skola ett samarbete med Parostok-skolan i Poltava. Vi lär dem hur man gör en tidning, de lär oss (eller språkeleverna) ryska. Men det finns mycket mer man lär sig och tar del av. En helt ny kultur och helt nya männisor.

Resan mot Ukraina. Började bra tills vi kom till Linköping då de upptäckte att tåget inte hade någon förare. Men det gick rätt fort innan de hittade en ny förare. Puh!

Kom fram på Arlanda för att sova ett par timmar i de små rummen på Rest & Fly. Innan läggdags åt vi lite, fotade lite och jag hann med att slänga nyckeln i papperskorgen en gång.


Amarula, före och efter!

Här kommer ett litet smakprov på vad
jag pysslar med på min praktik!


Efter

Före

Vad är gjort:

* tagit bort damm och repor + tagit bort neontråden (som håller upp blomman)

* dämpat skuggor och lagt till en ny skugga på flaskan

* gjort guldtext

* lagt till blänk


Blev klar med min "reklambild" idag och jag är riktigt nöjd med resutatet, i alla fall när manser före- och efterbild.
Vad tycker ni? Finns en hel del pill som skulle kunna bli bättre. Sen kanske att det var alkohol är ju en annan femma. Vi tog det som fanns helt enkelt.

Idag har Gurra skrikit på mig att hålla rak rygg. Jag har skapat guld och blev klar med min bild. Min dag var rätt lugn men de andra hade mycket att stå i idag verkade det som. Nu blir det ännu en ensam kväll i syrrans lägenhet. Men jag ska nog kunna sysselsätta mig.


Fotouppgifter och retusch!

Min praktik fortsätter och det är en så länge bra! Idag fick jag en fotouppgift. Jag skulle foto en reklambild och det skulle vara som på riktigt. Så Rasmus var min AD, art director, som ville ha bilden och nu håller jag på och retuschar den.

Ps.
Ska lägga upp lite bilder från Ukraina-resan. Bättre sent än aldrig.

Förresten är en av finalisterna till veckans blogg här. Kika in och se vilken blogg du gillar bäst.

Nu är Praktiken igång!

Nu har min praktik dragit igång. Eller, den drog igång redan igår. Det jag upptäckte första dagen var att: va lite jag egentligen kan. Men JÖSSES vad jag har lärt mig på bara två dagar!

Jag har mest gjort saker jag redan "kunde" som jag nu kan mycket bättre. Jag fick börja med att göra något som de gör mest frilägga kläder och ställa in rätt färg och hela den baletten. Idag fick jag vara med i studion. Sen satte de en kamera i handen och så var det bara för mig att fota vad jag ville och göra något kul av det i retuschen.

Bra med lite uppgifter, fast jag som är så blyg får lite press. Men kul är det! Tur att jag ska vara två veckor, hade gärna varit längre.

Tråkigt att jag inte kan visa i bild vad jag gör. Ska försöka ta med mig kamera och ta lite bilder hur det ser ut någon dag.

Oh No, praktiken försenad!

Igår åkte jag tåg eller buss och restaurangvagn kanske är mer rätt ord. Värsta tågresan jag varit med om. Började med buss från Vimmerby till Linköping. Helt okej och kom precis fram i tid till mitt tåg, som var INSTÄLLT! Hoppade på ett annat tåg tillsammans med resten av hundratalet resenärer till på ett redan proppfullt tåg. Fick sitt i restaurangvagnen på en kylgrej. Trångt och oskönt var det! Satt som et säck potatis och det känns nu vill jag lova!

Fortsatt snö-kaos i Stockholm, tunnelbanan inställd, taxibolagen överfulla med ett par timmars väntetid.
Resultat: Ingen praktik för Therese idag!!

Sitter och kollar på Peas and Understandings hemsida (där jag ska praktisera). Nu längtar jag verkligen dit. Trakiken måste lösa sig tills imorgon! Hoppas och tror att det bli både kul och lärorikt! Kolla in deras portfolio här. Vissa bilder har före och efter retusch.

Mot Stockholm för Praktik!

Snart drar jag iväg mot Stockholm för två veckors praktik. Jag ska vara på ett ställe som heter Peas and Understanding. De fotar och redigerar bland annat till H&M-katalogen så jag hoppas det blir kul och lärorikt.

Snö-kaoset verkar fortsätta hela dagen idag med, tågen har varit inställda fram till klockan 12 idag. Hoppas jag får åka med mitt tåg annars får jag väl vänta tills imorgon. Snön börjar bli en aning jobbig nu faktiskt. Visst var alla glada över en vit vinter, men väder-gudarna behöver ju inte överdriva.

Det är fint med snö och hela den biten. Finast och mysigast är det när: det är kallt, klarblå himmel och rimfrost på träden. Inte när snön yr in under jackan och ner i byxorna!


Snö-Kaos!

Det är väl fler städer än Vimmerby som har haft snökaos idag! Min kära far har skottat sen åtta på morgonen till typ fem på kvällen och nu är det väl ungefär lika mycket snö igen som innan han skottade.

Hela förmiddagen har jag installerat Photoshop CS4. När jag väl hade gjort det var det bara pannkaka av alltihop! När jag öppnade bilderna var de fulla med streck och fyrkanter. Satt hela eftermiddagen med min far och försökte klura ut var det var. Till slut kom pappa med svaret och tryckte på en knapp och vipps var det löst!!
Det har alltså tagit en hel dag att installera ett fungerande Photoshop. Då är man lagom glad sen. Men nu är allt frid och fröjd! :D

Bilder från en annan vinterdag när jag följde med Linnea som skulle foto just Vinter (till fotolektionen).Bloggen har fått en vårigare outfit!

Jaaa, jag vet det är inte vår än! Även att det ligger 2 meter snö utanför huset och det har snöat konstant i en månad. Jag vet fortfarande att det är inte vår än, men snart!

Det visas vårkollektioner och alla verkar längta efter vårens första varma solstrålar. Även jag!
Så jag smygstartar lite genom att göra bloggen varmare och vårigare. Så ny desgin och nya friska tag för snart är det vår!

Är det för "fjolligt" med rosa?

Nya!

Gammla!

Dagens dos av Semla

Kom på: Det är ju semledagen idag! (eller fettisdagen som det heter) Hade nästan glömt får se om det blir någon semla idag. Har ni andra där ute fått dagens dos av semla?


Rundtur genom Vimmerby i foton

Just nu håller vi på med analog fotografering på fotolektionerna. Jag kom fram till att jag skulle fota Vimmerby. Vi har fotat både med analog och digital kamera.

 

Idag har jag framkallat och framkallat och framkallat. Det är inte det lättaste och definitivt inte de roligaste jag gjort. Läskiga kemikalier och trångt och bökigt. Ett par bilder fick jag till iallafall.

 

Här kommer några av bilderna jag tagit digitalt. För er som inte varit i Vimmerby får ni en gratis rundtur i bilder.

 

Jag försökte förresten få bilderna att se lite äldre ut genom att göra dem svartvita och la till lite brus. Vet inte om jag lyckades så värst.Ha en underbar Alla-Hjärtans-Dag!!

Idag är det alla hjärtans dag och de flesta har nog olika planer för den här dagen. Några hittar på något med sin partner andra bojkottar alla hjärtans dag helt. Inget är rätt eller fel. Alla för göra precis hur de vill..

 

Jag tycker att...

... om det finns 365 dagar på året ska man bara visa sin kärlek och uppskattning 1 dag.

... kärlek ska man visa när det passar sig vilken dag på året det är.

... kanske behöver inte alla hjärtans dag vara något stort och speciellt, det kan vara något litet.

... det kan vara de små sakerna man komma uppskatta som mest vissa gånger.

 

Själv har jag idag bakat kärleksmums som jag ska bjuda mamma och pappa på när de kommer hem från Linköping! Surprise!

 

Ha en fortsatt bra dag!!


Tugga på pennan eller slå på tangenterna?

Sitter och knåpar på mitt reportage om hur det är att vara Knappen & Hakim på NRJ-radio, gå upp tidigt på morgonen, vara rolig och glad, busringa till folk och vara en b-kändis. Det är väl det det handlar om att jobba på radio? Förr tuggade nog journalisterna sönder sina pennor nu slår de säkert på tangenterna. Det är vad jag gör i alla fall.

Kikar ofta på bilderna jag tagit under intervjuer för att få inspiration, men de verkar ha svårt att tala till mig ikväll.

Knappen & Hakim


Vinnaren i tävlingen: Vill du bli tecknad?!

Vinnaren i tävlingen: Vill du bli tecknad?! blev Fatma och här är resultatet.

Blev lite försenat, hoppas ni har förståelse!

Snart fyller Raffe år!Just nu är 12 februari ett datum som jag absolut inte får glömma. För då fyller brorsbarnet Ralf år.
Denna bild tycker jag illustrerar den dagen väldigt bra, på sin födelsedag ska man vara glad och det vill jag påstå att Ralf är jämt!!

Jag är med och tävlar om en almanacka hos snyggastdesign.blogg.se. Wish me luck, eller var med du med!

Ps. nu ska bloggandet komma igång igen. Jag vet att det varit segt ett tag, men jag tror det flesta vet hur skolan helt plötsligt kan ta över ens liv!

Förresten i Illustrations tävlingen vann Fatma. Bilden kommer förmodligen upp ikväll. Hoppas hon blev nöjd och glad!

RSS 2.0