250 thousand miles on a clear night in June


Hultsfredfestivalen går i konkurs!


Igårkväll slängde Hultsfredfestivalen in handduken!
Jag är så fylld av känslor: ledsen, arg, besviken men främst är jag fylld av minnen från mina tidigare festivaler i Hultsfred. Det skulle bli mitt fjärde år i år och den här gången var ju tänkt att bli så bra. Jag hade ackreditering och fotopass men ack, nu blir det inget av med det.

Min bror gick på festivalen, min syster gick på festivalen och jag har gått på festivalen. Du kanske också har gått på festivalen? I år blir det ingen Hultsfredfestival varken för dig eller mig. Men det kanske finns fler än jag som har många fina minnen från Hultan!

Minnesluckor - Jag har...
  • sett många bra band: återföreningen av Turbonegro, skrikit till the Killers, gråtit till Håkan Hellström och blivit lyft över staketet på Takida
  • varit blond, brunett och haft kort hår
  • haft heta diskussioner, sett på fotboll och varit funktionär
  • träffat Boston cucumber från Boston, dansat Lönneberga-dansen och varit på fyra-dagars-konceptet
  • självklart sovit i tält, haft ett eget Camp, träffat Gula Gubben och hört Bajsmannen-historier

Tillbakablickar och minnesbilder!
Detta är bara några få bilder från mina 3 år ihop med Hultsfredfestivalen

Mindre intensivt

Vi arbetar på, Micha och jag. Vi har fortsatt med annonsförsäljningen, gått väldigt långt, spelat ett parti kort, ätit en glass och lite mer annonser på det. Nu sitter vi barfota tillbaka på kontoret och luftar våra svettiga fötter.

Jag längtar till nästa vecka, då sätter vi igång med det som jag tycker är roligast. Då börjar layouta tidningen. :) Woho!!

PS. Jag är 1 av 5 finalister till veckans blogg här. Lämna gärna en röst på bloggen min :)

Passa på och njut av sommarkvällarna

Vädret kan inte bli mer underbart än såhär och det ska hålla i sig hela veckan. Lite segt är det att sitta inne på ett kontor om dagarna. Därför passar jag på när jag kommer hem och njuter så mycket jag kan. Visst vill man ta vara på det som är, för imorgon kanske det kan vara för sent. Då kanske regnet står som spö i backen eller något annat kommer emellan.

Bada hela nätterna
Igår hälsade Ina på efter jobbet, vi badade och badade och tog vara på sommarkvällen för då badade vi lite till. Vid 01.00 var badandet klart och det var dags för att sova. Idag jobbar jag och är trött som ett as. Men jag offrar min sömn för att hitta på bus under dessa ljuvliga sommarkvällar.

Så passa på nu när solen skiner. Sola lite extra åt mig idag, för nu sitter jag på kontoret och bara blickar ut mot den blå himlen.



E-mail of the day

Kikade nyss in på jobb-mailen och möttes av ett efterlängtat e-mail. Jag vill, men kan inte riktigt avslöja vad det handlar. Det jag kan säga är att det har med musik och min kamera att göra och att jag längtar väldigt mycket!

Glad Midsommar!


Illustration: Jag
Jag hoppas att alla får en trevlig midsommar med fint väder i år.

Glassigt!

Sitter och glassar i eftermiddagssolen med en jordgubbs-milkshake i handen.



Vi jobbar och vi trivs

Dags för JOBB!

Nu har vi snart jobbat denna korta vecka. Det har ändå hänt en hel del fast vi inte gjort så mycket. Vi har inte riktigt kommit igång, allt är inte fixat än. Vårt kontor är litet och mysigt. Där inne sitter vi med chefen och funderar över reportage, annonser och annat nödvändigt. Egna muggar har vi fått med. Jag är katten och michaela hunden.


Idag hann vi till och med hem och schtekte vid poolen på lunchen. Vi tog en glass och bara myste loss. Vi hann även låsa oss ute på balkongen på jobbet. Visste inte att dörren saknade handtag på utsidan. Klantigt, tur att Mats kunde komma och hämta oss så vi kunde fortsätta att sälja annonser.

Det är tur att jag har en bra arbetskamrat att vara med om dagarna. Det förgyller min arbetstillvaro. :D

Studentporträtt

Två megasöta bilder från fotograferingen med Adelinn. Dessa är mina favoriter, ljuset är så fint och hon är så himla gullig. Eller vad säger ni?


Så mycket tid, så lite att göra

Just nu går tiden väldigt segt här på jobbet. Vi sitter mest i varsin stol från Second Hand och hänger, tar ett varv till fikarummet och går tillbaka till stolarna. Det händer inte så mycket vill säga, hoppas att vår dator kommer snart så vi kan börja fixa med tidning.

Studentfoton - Adelinn



Fotograferade Adelinn för ungefär en vecka sen. Vi gick ner till Gästgivarhagen för att ta lite sköna studentbilder. Adelinn var snygg som alltid. Och vem har sagt att man måste ha en vit studentklänning. Laurinda frågade även om jag kunde fota hennes studentfoton också. Det är väl självklart att jag gör!


Studentfoton in progress


Första dagen, det nya jobbet

Jag kom nyss hem. Dag ett på det nya och första jobbet, Tidningen Vimmelby, är avklarad och vi fick komma hem lite tidigt idag. Nu har det satt igång och det känns på riktigt. Tidiga morgonar, nya kolegor och planera massa lunchlådar (vilket är extremt tråkigt). Idag har vi sålt annonser, försökt få iordning på kontoret och planerat för nästkommande dagar. Det är inte mycket att hurra över än så länge, men imorgon kanske vi får en dator. Förhoppningsvis. Kan ju ta med kameran imorgon och visa den lilla skrubb vi kallar kontor.

I övrigt kan det här bli bland de bästa sommarjobb som jag någonsin haft. Jag har verkligen haft tur som fick ett så roligt jobb. Att får göra det som jag tycker om direkt efter skolan. Skriva, layouta och fotografer en hel sommar och kanske även lite i höst. Jag kommer inte vakna varje morgon och tycka det är en pina att går till jobbet. Det är det viktigaste när det gäller jobb tycker jag. Att trivas är prio ett.

Nu ska jag redigera lite bilder från när jag fotade Adelinn. Några bilder kommer upp ikväll :)

Visste du...

  • att jag pratar - om väldigt mycket konstiga saker
  • att jag vill ha - en stor kram, kramgo som jag är
  • att min senaste puss - var smaskig
  • att min första riktiga kyss - var bland träden och massa skuggor
  • att kärlek är - som att rulla i hästbajs och inte få duscha efteråt ;) (ibland i alla fall)
  • att jag gillar  - sommar, sol och bad, och små söta drinkar på någon härlig tropisk ö
  • att jag alltid kommer att - ha mina minnen kvar för resten av livet
  • att min mobiltelefon är - ingen Iphone
  • att jag hoppas - att jag kommer vinna några miljoner? Pengar är inte allt men det gör livet så mycket lättare
  • att jag verkligen vill - ha fler timmar per dygn, dagarna går för fort


Resultat; bilder från balen

Nu var det ett tag sen jag gick min bal. Kläddig upp mig något extremt, gick till frisören för att göra håret och hade en kavaljér. Bilderna som vår fotograf Victoria Hugosson tog fick jag för någon vecka sen. Tänkte jag skulle visa resultatet. Gå gärna in på Victorias blogg och kika här.

 


Vidgar våra vyer

Idag är sista dagen på mitt, en vecka långa, sommarlov. Sen är det bara helger och jobb. Jag börjar bli lite nervös. I sommar jobbar jag inte på något vanligt sommarjobb som glassförsäljare eller servitris. Denna sommar jobbar jag på riktigt på en tidning dessutom. Enligt min nya chef sätter vi igång stenhårt på måndag. Jag kan inte ens fantisera om vad jag kommer göra, hur det kommer att vara eller om jag kommer trivas. Joo men trivas det kommer jag nog göra i alla fall.

I morse åkte en av mina närmaste vänner mot kanske hennes framtid, i Stockholm. Hon flyttar över sommaren. Allt blir så verkligt. Ett nytt kapitel har börjat, men jag vet inte om vi är villiga att avsluta det gamla. Vi, jag och mina kära vänner kommer fortsätta att träffas så gott vi kan, det är jag säker på. Här är en blogg jag har ihop med mina käraste vänner, SUMSEVEN!


Vad ska man bli när man blir stor?


Svensk sommar när den är som bäst

Igår åkte vi till Åses stuga och tog det lugnt. Grillade kött på en grill som aldrig blev varm. Så vi tog allt vad som gick att elda för att få våra köttbitar att bli ätbara. Vi åt mest hela dagen, paddlade lite kanot, gick en promenad och var ute på våra små äventyr.

Dagen var varm och skön, kvällen var ljummen. Äkta svensk sommar när den är som bäst!


Fota blivande student!

Idag har jag och Adelinn varit ute och tagit studentfoton. Hon tar studenten på imorgon!
Fler bilder kommer garanterat


Tillbringar natten vid sjön

Nu drar vi snart ut på äventyr igen. Mina tjejer och jag. Ingen lugn stund denna vecka. Det gäller att passa på när man är ledig för på måndag börjar allvaret. Då börjar jag mitt första riktiga seriösa jobb på tidningen Vimmelby i Vimmerby.


Vi klappade älgkalven Henning

Igår drog jag och mina vänner iväg på utflykt för att träffa en annan vän. Målet var att hälsa på Alfred (klasskompis) och deras nya älgkalv Henning, som bara är en vecka gammal. Alfred bor i Virums Älgpark tillsammans med sin familj och älgarna så klart.

Vi fick gå in i buren bland de halvtama älgarna. Lite skraj man var. Att få stå bredvid ett så stort och ståtligt djur, att få ta och klappa om man vågar. Så vi vandrade genom hagen fram till den lille kalven. Han var så liten den lille skrutten. Så har ni vägarna förbi Tuna tycker jag verkligen ni ska boka en Älgsafari i Virums Älgpark.


Sjung om studentens lyckliga dar'!

Ett avslutat kapitel. Tolv år i skola. Nu har jag tagit studenten.
Fy fan va jag är bra!



Vikens bästa tös! Lyssna och njut!

Jag måste lägga upp denna film på min gamla vän Adelinn! Hon är helt underbar den tösen. Alltid positiv och glad och har en röst som man kan drömma om. Här är hennes första egenskrivna låt! Första? Den är riktigt bra.

Och inte nog med att hon sjunger fint så fyllde hon år igår, 14 juni. Så jag vill GRATTA dig Gumman på 19-årsdagen!
Puss på dig! Jag är glad att ha dig som vän!

Lyssna på Adelinns låt här:

Måndagen efter Studenten!

Oj vad veckan flög på fort! Det brukar de ju göra men den här gången gick det extra fort tror jag. Studentveckan susade förbi med något att göra hela tiden. Så var Studentdagen kommen och den flöt på som det skulle. Media-elverna skrek på allt vad de kunde.

Men nu såhär måndagen efter studenten känns det tomt. Jag kommer verkligen sakna alla i min lilla klass till och med de som jag inte pratat med så ofta. Alla hade sin speciella egenskap alla hade något extra det var det som gjorde vår klass till den bästa. Jag kommer alltid att minnas SP07ME som den bästa klassen jag haft!


Studentveckan lider mot sitt slut

Den här veckan har bara flugit förbi. I vår klass har vi inte haft en lugn stund, det har varit någonting hela tiden. Imorgon är dagen kommen sen är det över, studentveckan, skolan och klassen allt kommer vara över imorgon. Men vi kommer ha så grymt kul ihop vår sista skoldag! Flaket står redo och är supersnyggt, klänningen hänger på en galje och jag taggar inför champangefrukosten.

Men det som hänt denna vecka kommer här, i bilder!


Bilderna kommer från diverse klasskamrater!

Sommar, Sommar, Sommar

Är sommaren äntligen här nu?


Sista fotouppgiften men jag kommer fortsätta fota

Sista fotouppgiften är gjord. Mitt lilla arbete var att ta reklambilder till ICAs varor såhär blev resultatet. Jag var nöjd läraren var nöjd. Jag undrar om ICA blev nöjd?  ;)

 


Studenten närmar sig med stormsteg!

Idag blev betygen satta, mina slutbetyg är klara! Nu kastar jag allt som har med skola att göra rätt ner i papperskorgen. Äntligen tar jag studenten och lämnar denna murkna skolan. Det är väl varje elevs dröm, dagen D är snart kommen.

Men samtidigt i all lycka, glädje och klassträffar inför studenten så känns allt så overkligt och läskigt. Om en och en halv vecka blir jag arbetssökande, förmodligen projektanställd. Men vad händer sen och sen och efter det? Det är det minsann ingen som vet.

Och alla våra stunder på media! JÖSSES, vad jag kommer sakna det! Ibland kan man störa sig på varandra men jag kommer sakna våra störda samtal, manipulerade bilder, fikastunder, festandet, älgarna och skratten som får det att knipa i magen. Jag kommer sakna SP07(ME). Tro det eller ej!


RSS 2.0