Vad är väl en bal på slottet...

...om inte alldeles alldeles underbar.

För en vecka sedan, förra helgen, då gick jag bal. Jag och min kavaljer, Robin, klädde upp oss lite extra. Vi kollade på dans, drack champange, åt god mat och var allmänt glada hela dagen, kvällen och natten. Lite bilder från min bal.


Robin och Jag


Lilla Mamma!

Självklart vill jag hylla min egna mamma allra mest. Utan min henne skulle jag inte finnas. Det tål att tänkas på.
Så nu vill jag bara säga att jag älskar dig mamma. Vi har haft våra duster men du vet hur tonåringar är ibland. Bara ett år kvar sen är jag inte tonåring längre. Då kanske du får en lugn stund till slut. :)

Tyra och Ralf på bilden, söta barnbarnen hälsar säkerligen också.Mors Dag - dags att hylla de bloggande mammorna

Idag är det mors dag och det hoppas jag att ingen har glömt bort. Min mamma är förtillfället hos sin mamma i Eskilstuna men hon kommer hem till kvällen. Så länge tänker jag hylla några bloggande mammor. Som orkar blogg samtidigt som de har en söt unge att ta hand om. Dessa är kanske inte de typiskaste mammabloggarna. Men det är bloggar som jag inbland kikar in på och de är stolta mammor allihop!

hannabjorkstedt.blogg.se
En blogg som jag ofta kikar in på är fotografen Hanna Björkstedts blogg och hon har ganska nydligen blivit mamma. Tänk att ha två grymt duktiga fotografer som föräldrar. Det blir nog många fina barn och familje bilder i den familjen.


denize.se
En "typisk" ung mamma blogg där Denize berättar om sin vardag som hon delar med sina två bar Emilia och Elian.
Första barnet dotterna Emilia fick hon som 15-åring och därefter kämpande hon som ung ensamstående mamma. Nu 5 år senare har hon även andra barnet, sonen Elian och den lilla familjen njuter av varje dag som den kommer.


spiderchick.nu
En blogg med humor och roligheter som drivs av en härlig mamma med sin lika härliga unge. En mammalediga Moa som bjuder på allt från sin vardag med en rolig och personlig touch.


www.alltforforaldrar.se aka Vimmelmamman
En riktig super mamma som tar sig igenom cancern med leendet på läpparna och tar dagarna som de kommer. En vimmlande mamma som myser med sin son och man om dagarna.


annlouise-sjostrom.com aka En bulle ur ugnen
En härlig blandning av vackra foton på allt möjligt men så klart mest på sonen Charlie. En mamma full med kreaktivitet och en positiv inställning på livet.

Ukraina, Kolmården, Bal och Stockholm

Det har varit en häktisk vecka och lite blogg. Det har varit någonting hela tiden. Jag har haft Natascha från Poltava inneboende, vi åkte med hennes klass till Kolmården, jag gick på bal och vår mediaklass åkte på studiebesök i Stockholm. Det har hänt en hel del kan man säga.

På bilden: Dasha, Jag och min inneboende Natascha


Jag har blivit med Ukrain

Vissa skaffar barn, andra skaffa hund. Jag har skaffat Ukrain!

Nää skämt och sido. Den här veckan ska jag ha en liten inneboende från Ukraina i mitt hem. Våra vänner från Parostock Skolan i Poltava är på besök. De som vi besökte i Januari (klick). Natacha som jag bodde hos sover över hos mig. Varför ska det alltid vara så stelt såhär första dagen. Hoppas det blir bättre imorgon vid frukosten.

Kommunikationen är väl det som traglar mest. Min knaggliga engelska, hennes knaggliga engelska och mamma & pappas knaggliga engelska. Våra samtal är lite knaggliga helt enkelt. Men hon är söt och rar i alla fall!
På bilden: Qrill och Natacha

Projekrapporten klar och inlämnad!

Nu behöver jag inte tänka på den mer, projektrapporten och inte heller något projektarbete. Det är inlämnat och klart. Det känns fruktansvärt skönt! Det blev många sidor och jag har slitit hårt. Jag har lärt mig sjukt mycket på det här halvåret om bloggar, webb och massa där till. Jag kan nog nästan svara på varenda fråga som finns när det gäller bloggar. Eller inte allt kanske. Det finns fortfarande en hel del jag kan lära mig.

Man kan ju alltid hoppas, håll tummarna för min skull.


Nu är det är ungefär 16 hela skoldagar kvar tills jag tar studenten. Det är ofattbart att veta att min inte kommer börja på Vimmerby Gymnasium nästa höst. Jag vet inte ens vad som väntar nästa höst. Jobb, arbetslös, hemma, bort, jag vet ingenting. Det gäller väl bara att vänta och se.

Sol, Vind och VattenIdag har det varit strålande sol och kanonfint väder. Själv har jag suttit inne och skrivit på min projektrapport hela dagen. Det är inte mycket kvar nu och på onsdag ska den jäkeln in!
Var ute en sväng och lekte i poolen också! Kunde inte låta bli att ta lite fräna vattenbilder. Jag har svårt att hålla mig inomhus en hel dag när det är så fint väder!

Har du haft fint väder idag?

Photoshop CS5

Jag är så grymt sugen på Photoshop CS5 nu!

 

 


Bilder: Dans från Aktiv Ungdom!

I söndags var den traditionella dansuppvisningen. Som arrangeras varje år av Aktiv Ungdom. Men den här gången var lite speciell och något lite extra. För den här gången var sista dansuppvisningen med Aktivungdom som Johanna och Paulina var med och dansade.

Johanna som har dansat sen hon var fyra år gammal och Paulina som bara dansat i cirka två år och på så kort tid blivit grymt duktig. Båda dessa tjejer är sjukt duktiga på att dansa. Och även om det var sista gången de dansade för Aktivungdom så vet jag att de kommer dansa vidare någon annanstans!

Rosor till de avgångna dansledarna, Paulina och Johanna


Bal på ingång

Jaha, idag gick man till skolan för att få veta att man inte hade någon lektion alls. Toppen! Kikade in hos frisören och fick se färgen som mitt hår kommer ha till balen. Efter att ha kollat på löshår hamnade jag tillsammans Paulina på Allaktivitetshuset?

Jag spelade... vad hette det nu... 10 minuter senare... Skooter(?) men jag är fortfarande inte säker. Det var första gången jag spelade biljard-liknande-spel och vann, storslaget dessutom! ;) Vid 4 skulle vi dra oss till balmötet som vi tyvärr missade precis på minuten. Men de sa tydligen inget vettigt ändå.

Nu känns balen så nära, bara 2 ynka veckor kvar. Jag vet hur jag ska ha min frisyr, jag har en klänning och jag har en kavaljer. Som jag förövrigt träffade idag och jag tror han kommer göra en strålande prestation vid min sida på baldagen!

Illustration: Therese (Jag)

Äkta vildmarks-upplevelse!

Idag bar det av ut i naturen. Nicklas och jag tog bilen iväg till Djursdala för att kika om backsipporna hade slagit ut. Vi blev verkligen bjudna på naturens alla möjliga djur. Allt från små möss som lekte i sina hålor, harar som käkade grönt gräs, älgar som spring runt i Södra vi- området och så klart örnarna som vi alltid brukar kika på.

Det blev riktiga vildmarksuppleverser idag. Men fränast var att se en vild älg springa förbi. Det är nog första gången och jag hoppas inte det var sista. De är riktigt ståtliga djur!

Har du sett en vild älg på nära håll någon gång?Bilder: Skol-show!

Igår var det show på skolan. Här kommer bilderna! Och detta är bara en bråkdel av vad det bjöds på.


RSS 2.0