Bra intervjuteknik - tänkvärt i alla fall

Att få till en intervju som känns naturlig och flyter på mer som ett samtal än ett korsförhör. Det är en konst. Då kan man alltid se hur andra har gjort och ta del av deras kunskap eller lära sig av deras tabbar. På youtube, där man hittar det mesta, finns en hel del taktiker när det gäller intervjuteknik. Här är två klipp med intervjuer där barn intervjuas. Om de är bra eller dåliga får du avgöra.


Ett lite gråare Molkom

Molkom är inte alltid lika grått som dessa bilder kanske visar. Men om solen alltid skiner i Karlstad, jaa då blir det ju bara moln kvar till närliggande trakter. This is Molkom, typ.


Molkoms värdshus (har ingen riktig koll på vad som händer där eller vad det är till för)

Molkoms Pizzeria stället där eleverna på Folkhögskolan hänger på helgerna. När magen tryter och lusten att laga mat inte finns.

Maggans mode, säljer hon verkligen kläder som är världskända? Dags att ta reda på..

På min promenad genom den lilla byn Molkom lyckades jag gå vilse minst 5 gånger. Jag visste inte vart jag befann mig eller hur jag skulle ta mig hem. Men det slutade ju lyckligt och jag klarade av att ta mig tillbaka till internatet.

Rockabilly!

På lördag är det fest i korridoren, tema Amerika!
Jag satsar nog på rockabilly-stilen. Sminkningen är fixad, nu är det bara kläder kvar. Jag är ingen mästare på att hantera penslarna. Gav mig på ett försök ikväll och ska se om jag kan lyckas fixa samma grej på lördag. Men känner jag mig själv rätt brukar jag vara för lat för att hålla på och greja.


Tv-spelshörnanVindarna har riktigt tagit fart, det viner utanför fönstret i Molkom. Höstrusket är verkligen här nu. Det är blött, kallt och ruggigt. Trotts allt prat om höstångest och för lite sol, ser det ljust ut. Vi har ju tv-spel om kvällarna!

Känsliga läsare varnas!

Den här veckan har film- och skådespelarlinjen på skolan lektioner i teatersminkning. Självklart tar jag tillfället i akt och snappar åt mig lite kunskap, man vet aldrig när man kan få nytta av att kunna göra ett fejk-sår. Plåtade deras kreationer och här är lite av deras fantastiska kreativitet på bild!


Svarta och vita toner


Foto: Jag   Modell: Marina Johansson

Mina första bilder i skolsyfta, de hör till ett personporträtt på en av mina nya klasskompisar. Blev förvånad själv att jag valde att göra dem svart/vita.

RSS 2.0